• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
1 Ayda 10 Hasta Ameliyat Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl Devlet Hastanesi`nde Perkutan Nefrolitotomi Yöntemi (PNL) ile böbrek ameliyatlarının bir ay önce yapmaya başladıklarını söyleyen Üroloji Uzmanı Dr. Erdal Benli, "PNL olarak bilinen kapalı böbrek ameliyatı, böbrek taş ameliyatlarında tüm dünyada yaygın olarak kullanılan yeni bir yöntemdir. Açık cerrahi artık nadiren özel durumlarda uygulanmaktadır." dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Üroloji Uzmanı Dr. Erdal Benli, Bingöl Devlet Hastanesi`nde kullanılmaya başlayan Perkutan Nefrolitotomi Yöntemi hakkında bilgiler verdi. Benli, bu yönteminin açık cerrahi yöntemlerine göre pek çok avantaj taşıdığını vurgulayarak, "Hastanın sırt bölgesine açılan 1 santimlik kesiden böbrek içine özel bir boru yerleştirilir. Lazer, ultrason, elektrohidrolik gibi değişik enerji kaynakları kullanılarak böbrek içindeki taşlar parçalanır ve bu borudan dışarı alınır. Ameliyat yapıldıktan 24 saat sonra, hasta ayağa kalkar dolaşır ve birkaç gün sonra da evine gidebilir. İyileşme süresi açık cerrahiye göre oldukça kısadır" diye konuştu.

Üroloji Polikliniği hakkında da bilgi veren Dr Benli, "Hastanemizde 4 tane üroloji uzmanı bulunmaktadır. Dr Erdal Benli, Dr Oktay Issı, Dr Tarık Çiçek, Dr Deniz Hoto tarafından üroloji ile ilgili ameliyatlar devlet hastanesi ölçeğinde her türlüsü yapılmaktadır ve hastaların ısrarı dışında nadiren ileri merkeze sevk edilmektedir" şeklinde konuştu.

Ali Yıldırım-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir