• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Rezil Filme Bir Tepki de Van`dan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Finansörünün İsrail devletinin olduğu ve Amerikan yönetimi tarafından desteklenen filmi kınamak için Sanat Sokağı`nda bir araya gelen gençler, burada bir basın açıklaması yaptılar.

 

\"Müslümanların Nabzını Ölçmeye Çalışıyorlar\"
Basın metnini okuyan Halil Kırbaç adlı öğrenci, Müslümanları şiddet kullanmakla itham eden ABD gibi ülkelerin bizatihi terör devleti olduğunu vurguladı. Yapılan filmle Hz. Muhammed`e (sav) hakaretler edilerek, adeta Müslümanların nabzının ölçmeye çalışıldığını belirten Kırbaç, \"Emperyalist ülkeler İslam ümmeti üzerinde kötü emmelerini sürdürüyor, son olarak ABD`de yayınlanan İslam düşmanı (Müslümanların Masumiyeti) adlı film ile tekrardan vuku bulmuştur. AB, ABD ve NATO, İslam coğrafyalarında işgal ve katliam politikaları ile 3 milyon Müslüman`ı öldürdüler, halen Afganistan`da insansız hava araçları ile sivil halkı katlediyorlar. Müslümanları şiddet kullanmakla itham eden ABD gibi ülkelerin bizatihi terör devleti olduğunu vurgulamak gerekir. Guantanamo`da Ebu Gureyb`te İsrail zindanlarında suçsuz yere gözaltına alınan bacı ve kardeşlerimize alçakça yapılan işkence, tecavüz ve katliamlara bilerek sırf Müslümanları tahrip edip, aşağılayıp, onurlarını kırmak için yayınladığı görüntüler yetmiyormuş gibi şimdi de Müslümanların canından çok daha değerli olan Hz. Muhammed`e hakaret ederek, adeta Müslümanların nabzını ölçmeye çalışıyorlar\" dedi.

 

\"Bu Film Fikir Özgürlüğü Kapsamında Değerlendirilemez\"
Hz. Peygamberi ve Müslümanları hedef alan filmin fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilmeyeceğinin altını çizen Kırbaç, \"Hz. Muhammed ve Müslümanlara açıkça hakaret eden bir filmin fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilmeyeceğinin altını bir kez daha çizmek gerekir. Hz. Muhammed`in ve diğer tüm peygamberlerin alay konusu edilmeyeceğini ifade ediyoruz. İslami değerlere saldıran bu filmi üreten zihniyetin İslam coğrafyasını işgal eden, sömüren, katleden zihniyetle aynı olduğunun altını şiddetle çizmek gerekir\" şeklinde tepkilerini dile getirdi.

 

Yılmaz Cengiz tarafından okunan duanın ardından kalabalık, Amerikan bayrağına sarılı ve Obama, Netanyahu, Hillary Clinton gibi batı liderlerinin fotografı ile filmin yönetmeninin fotoğrafının bulunduğu sembolik tabutu ateşe verdi. Sık sık tekbir getiren kalabalık, Amerika ve İsrail aleyhine slogan attı.
Ayrıca açıklamaya birçok Sivil Toplum Kuruluşu`nun üye ve gönüllülerinin de katıldığı görüldü. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir