• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

BİTLİS - Tatvan ile Ahlat arasında sahil boyunca tarım yapılan ve il dışındaki esnafında gözdesi olan Ahlat domatesindeki verim adeta Çukurova`yı andırıyor. Bir ay boyunca il içinde ve il dışından gelen manavcı ve komisyoncuların vazgeçilmezi olan ahlat domatesi hem üreticiyi sevindiriyor hem de hasat ayı boyunca tarlada çalışarak geçimini temin eden işçinin yüzünü güldürüyor.

Siirt`e ikamet eden komisyonculardan Nizamettin Taş; Ahlat topraklarının çok verimli olduğunu ve bu verimli topraklarda üretilen mahsullerin kalitesinin yüksek olduğunu söyledi.

Özellikle Ahlat domatesinin bir marka haline geldiğini ve bir ay boyunca doğu ve güneydoğunun domates ihtiyacını büyük oranda karşıladığını dile getiren Taş, \"Bizler de hasat mevsimi başlamadan önce tarla sahipleriyle anlaşarak tarlaları toplu olarak alıyoruz. Hasat döneminde ise tutuğumuz işçilerle birlikte topladığımız domatesleri Siirt, Batman, Diyarbakır vb. illere götürüp satıyoruz. Bunda hem biz kazanıyoruz hem de tarla sahibi, tarlada çalışan işçi, nakliyeyi yapan nakliyeci en önemlisi de Ahlat ve ahlatlılar kazanıyor. Şu bir gerçektir ki Ahlat topraklarına sahip çıkılırsa Çukurova toprakları kadar verimli olacağına inanıyorum\" dedi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)