• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`da yayın yapan gazete ve internet sitelerinden bazı haber başlıkları;

VAN OLAY GAZETESİ: Çirkin Filme Bir Tepki de Sabır-Der`den
Hz. Peygambere (sav) hakaret içeren filme bir tepki de Van Sabır Eğitim ve Dayanışma Derneği`nden geldi.

 

Peygambere Hakarete Cizre`de Kitlesel Kınama
Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi, düzenlediği kitlesel basın açıklamasıyla ABD`de çevrilen ve Hz Muhammed`e (sav) hakaret içeren filmi lanetledi.

 

Suriye Konferansına Yoğun İlgi
Van`da Köklü Değişim Dergisi tarafından düzenlenen ve dergi yazarlarından Ercan Tekinbaş`ın katıldığı Suriye konferansı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

 

Yerel-Sen Heyeti Vali Karaloğlu`nu Ziyaret Etti
Van Valisi Münir Karaloğlu; Yerel-Sen Genel Başkanı ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile beraberindeki heyeti kabul etti.

 

BÖLGE GAZETESİ: Aras: İhalelerin Gazetelerde Yayınlanması İçin Çabalayacağız
AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Van`da yayın yapan beş gazete temsilcisi ile bir araya gelerek, deprem sonrası ilde yaşanan sıkıntıları ve yerel gazetelerin sorunlarını dinledi.

 

Eğitim-Öğretim Yılı Sancılı Başladı
Geçtiğimiz yıl meydana gelen depremlerden dolayı birçok konuda sıkıntılar yaşayan Van`da, en önemli sıkıntılardan biri de okul onarımlarının bitmeyişi. Bu yüzden 2012-2013 eğitim-öğretim yılı Van`da sancılı başladı. 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde ilde yaşanan depremlerin ardından zarar gören okullarda onarım çalışmalarının devam etmesi nedeniyle birçok okul eğitime başlayamadı.

 

VAN POSTASI: Van`da Yeni Eğitim Öğretim Yılının Başlaması
Vali Karaloğlu: \"Yapımı ve güçlendirmesi süren okul ve kurumların bitmesiyle Van`ın eğitimi deprem öncesinden çok daha iyi olacak.\"

 

GAZETEVAN: Adaylar Şaşkın!
22 Eylül 2012 tarihinde Cumartesi sabah ön lisans düzeyinde, 23 Eylül 2012 tarihinde Pazar sabah ortaöğretim düzeyinde yapılacak olan 2012 Kamu Personel Seçme Sınavına (2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) başvuran adayların, sınavlara girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlandı.

 

PRESTİJ HABER: İlgi Neden Van`a Gösterilmedi?
Van Milletvekili Nazmi Gür, Van`da yaşanan sel felaketiyle ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından cevaplandırması amacıyla TBMM Başkanlığı`na verdiği önergede, Samsun`a gösterilen ilginin neden Van`a da gösterilmediğini sordu.

 

VANGÖLÜ EKSPRES: Deprem Bölgesinde Ders Zili Çaldı
Van`da geçen yıl meydana gelen depremlerde hasar gören bazı okulların tadilat ve onarımları henüz tamamlanamadığı için öğrenciler yeni eğitim ve öğretim yılına konteyner ve çadırlarda başladı. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir