• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ankara İlk Hacı Kafilesini Dualarla Uğurladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Törende konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, hacı adaylarına bu yolculuğun sıradan bir yolculuk olmadığını söyleyerek, ``Oraya yalnız kendi adınıza gitmiyorsunuz. Hacılar Müslümanların Allah`a gönderdiği temsilcilerdir. Siz de memleketinizi ve ülkenizdeki Müslümanları temsilen gidiyorsunuz`` dedi.

Keleş, hacı adaylarına ``ne kadar kötü huy varsa şeytana iade ederek dönmeleri`` temennisinde bulunarak, ``Bu yolculukta başkalarının kusurlarını bulmak yerine kendi eksikliklerini telafi etme çabası içinde olmaları ve Allah`ın nazargahı Kabe`de kalp kırmadan dönmeye çalışmalarını`` tavsiye etti.

Keleş, şunları dile getirdi:

``Size ne mutlu ki Allah`ın misafirleri arasına girdiniz. Oraya yalnız kendi adınıza gitmiyorsunuz. Hacılar Müslümanların Allah`a gönderdiği temsilcilerdir. Siz de memleketinizi ve ülkenizdeki Müslümanları temsilen gidiyorsunuz. Orada, kendiniz için dua edeceksiniz elbette ama milletimiz ve bütün Müslümanlar için de dua edeceksiniz.``

-70 bin hacı adayı gün sayıyor-

Suudi Arabistan Büyükelçilik Maslahatgüzarı Abdulhadi El Şafi, ``Hacı adaylarına hizmet etmek, Suudi Arabistan halkı için büyük bir şereftir`` diyerek, hacı adaylarının orada hiçbir sıkıntı yaşamayacaklarını kaydetti.

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdür Vekili Ergün Yücel de 1 milyonu aşkın başvuru arasından, 70 bin kişinin hacca gitme hakkı kazandığını ve bugün 2 bin 50 kişilik ilk kafilenin Medine`ye ulaşacağını bildirdi.

Yücel, toplamda 306 kafileyle 20 Ekim`e kadar bütün hacı adaylarının kutsal yolculuklarını gerçekleştireceklerini belirterek, 30 Ekim-29 Kasım tarihleri arasında da hacıların yurda dönüşlerinin tamamlanacağını ifade etti.

-Heyecanlı bekleyiş-

Havaalanında 7`den 70`e binlerce kişi ya kendi sırasını ya da anne babasını, dostunu, akrabasını yolcu etmek için heyecanla bekledi.

Bunlardan biri de 3 yıldır kuranın kendisine çıkması için dua eden Nefise-Mustafa Zengin çifti.

Uçağın kalkmasına sayılı vakit kala Nefise Zengin hacca gidebilmekten duyduğu mutluluğu dile getirirken, eşi Mustafa Zengin de uzun zamandır bugünü beklediklerini ifade etti. Zengin, ``Milletçe üzüntülü günler yaşıyoruz. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin ama bu da farklı bir mutluluk`` diye konuştu.

Kazan Yayalar Mahallesi Camisi imam hatibi Osman Çavuşoğlu da görevli olarak hacca gitmenin heyecanını yaşarken, hacı adaylarına rehberlerin sözlerini dikkate almaları uyarısında bulundu.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir