• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Van`da İnci Kefali Sezonuna Hazırlık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Kültür ve turizm festivalleri çerçevesinde inci kefali göçü üreme sezonunun başlaması nedeniyle şimdiden hazırlıklara başlandı.

 

17-19 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan sezonda inci kefali balığının üreme sonrasında nasıl göç ettikleri sunulacak. Erciş çıkışında balık bendi dinlenme merkezinde yapılacak sezon gösterimine Erciş Kaymakamlığı başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların yanı sıra vatandaşların yoğun katılım da bulunmalarını istediler.

 

Ayrıca sezon programı çerçevesinde yapılacaklar şimdiden belirlendi. Programda eşzamanlı fotoğraf yarışması yanında ilköğretim ve lise öğrencileri arasında yapılacak inci kefali göçü konulu şiir, öykü ve resim konulu ödül yarışmaları yapılacak.

 

El sanatlarının, resimlerin, fotoğraf ve yöresel yemeklerin sergilendiği sergi çadırlarının açılışları ve gezintileri yapılarak ardından inci kefali göçü izlenmesi gerçekleştirilecek.

 

Geniş program dâhilinde gerçekleştirilecek olan sezon programında Muradiye Şelalesi, Muradiye Şeytan Köprüsü gezisi, Çelebibağ beldesi Selçuklu mezarlıkları gezisi başta olma üzere Erciş ilçesinin birçok tarihi yerlerinin gezinmesi de yapılacaklar arasında.

Burhan Teke - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir