• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Peygambere Saygı` Basın Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Amerika`daki bir Kipti tarafından çekilen ve Peygamber Efendimize ve İslam`a hakaret içeren `Müslümanların Peygamberi Muhammed` filmine tepkiler İslam Coğrafyası`nın her tarafından gelmeye devam ediyor.
 
Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü, söz konusu hakaret film ile ilgili olarak "Peygambere Saygı" adıyla kitlesel basın açıklaması yaptı. Bugün saat:16.30`da Gülistan Caddesi İnsan hakları Anıtı önünde yapılan basın açıklamasını Peygamber Sevdalıları sözcüsü M. Ali Ortaç okudu.
 
Basın açıklamasına; Bölge Alimlerinden Molla Zeki Bilgin, SP İl Başkanı Mehmet Fırat, Peygamber Sevdalıları Platformuna mensup STK`lar ve kadın, erkek, genç, yaşlı ve çok kalabalık bir kitle katıldı.
 
"İslam ve Mukaddesatlarına Saldırı Kimden Olursa Olsun Herhangi Bir Saldırıda Dillerini Keseriz"
Basın açıklaması, Ramazan Biçer Hocanın okuduğu Kur`an-ı Kerim`le başladı. Mustazaflar Cemiyeti onursal üyesi ve bölge alimlerinden Molla Enver Kılıçaslan Kürtçe yaptığı konuşmasıyla devam etti. Allah`u Teala gazabına uğrayıp Yahudi ve Hıristiyanların hem domuz hem maymunlara döndüklerini belirten Kılıçaslan, "Allah Kur`an`ı Kerim`in birçok ayetlerinde tamamıyla Yahudilerin cinayetlerinden bahsetmiştir. Hz. Zekeriya, Hz. Yahya gibi birçok peygamberleri de öldürmüşler" dedi.
 
Son olarak Molla Enver; "İslam ve mukaddesatlarına Hıristiyanlardan, Yahudilerden, Kemalistlerden kimden olursa olsun herhangi bir saldırıda dillerini keseriz" şeklinde konuştu.
 
Molla Kılıçaslan`ın yaptığı Kürtçe konuşmadan sonra basın açıklamasını Peygamber Sevdalıları sözcüsü M. Ali Ortaç okudu.
 
"Amerika ve İsrail; Çirkin ve Nefret Dolu Bir Şekilde Öfkelerini Kustular"
Amerika`da çekilen ve gösterime giren ve parasını Yahudilerin ödediği alçakça bir filmde, Hz. Muhammed (s.a.v) hakaret edildiğinin hatırlatıldığı açıklamada Peygamber Sevdalıları sözcüsü M.Ali Ortaç, "İslam düşmanları kirli dilleri ile yüce Peygamberimize hakaret etmekle bir kez daha derin nefretlerini gösterdiler. Amerika ve İsrail; İslam ve Kur`an`ın her geçen gün parıldamasından dolayı çirkin ve nefret dolu bir şekilde öfkelerini kustular. İnsanoğlunun en kutsal simasına karşı yaptıkları bu mel`un hadiseyle, kara yüzlerini gösterdiler. Allah onları kahretsin" denildi.
 
Yeryüzünde Hiç Kimsenin Efendimize Dil Uzatmaya Haddi ve Hakkı Yoktur
Canlarımız onun uğruna feda olsun. Hz. Muhammed`e (s.a.v) hakaretin asla kabul edilemeyeceğini, hiçbir Müslümanın böyle bir küstahlığa tahammül edemeyeceğini belirten Ortaç, "Yeryüzünde hiç kimsenin Efendimize dil uzatmaya haddi ve hakkı yoktur. Düşünce özgürlüğü hiç kimseye Müslümanların kutsallarına edepsizlikte bulunma hakkı vermez. İfade özgürlüğü hiç kimseye hiç bir semavi dinin mukaddesatına dil uzatma ve hakaret etme hakkı vermez. Bu menfur olayın tüm faillerini, büyük şeytan Amerika ve İsrail`i lanetliyoruz. Allah`ın laneti üzerlerine olsun" ifadelerini kullandı.
 
"Anamız, Babamız, Canımız Hz. Muhammed`e Fedadır"
Açıklamanın devamında Ortaç, "Kur`an ve Hz. Muhammed`in (sav) biz Müslümanların namus-u ekberidir, en büyük namusumuzdur. Anamız, babamız, canımız Hz. Muhammed`e fedadır. Hz. Peygambere (s.a.v) hakaret eden bize hakaret etmiştir. O hazrete saldıran bize saldırmıştır. O`nun düşmanı bizim düşmanımızdır. Hz. Muhammed`e (s.a.v) hakaret edilmesi aslanın kuyruğuyla oynamaya benzer. Büyük şeytan Amerika ve İsrail aslanın kuyruğuyla oynuyor, aslanın kuyruğuyla oynamak şakaya gelmez. Böylesi saldırılardan Amerikan yönetimi sorumludur ve Amerikan yönetimi, desteklediği bu çirkin saldırıların sonuçlarının acısını elbette ki çekecektir" şeklinde konuştu.
 
"Bu melun film, Müslümanların kutsallarına karşı ahlaksızca yapılmış en ileri bir saldırıdır. Bu film, İslam`a karşı Amerika ve Siyonist ittifakın gerçek yüzünü yansıtmaktadır. Amerika, ifade özgürlüğünü Hz. Muhammed`e (s.a.v) hakarete bir bahane olarak kullanmaktadır" diyen Ortaç, "Allah kendisini kahretsin bu filmi çeken İslam düşmanı yönetmen, Amerika`da bir gazeteye yaptığı açıklamada şöyle demiş: "İslam kanserdir, Müslümanlar da yok edilmesi gereken böceklerdir. 100 İsrailli bağışçıdan 5 milyon dolar aldım ve filmi İsrail için yaptım. Bu film ile İslam`ın nefret içerikli bir din olduğunu göstereceğim`` dediğini hatırlattı.
 
"İkiyüzlü Amerika, İsrail ve Avrupa; Müslümanların Mukaddesatına Saygı Duymayı Bilmelidirler"
Bu alçaklıkların suçluları İsrail ve Amerika olduğunu söyleyen Ortaç, "İslam`ın kutsallarına 1989`da saldıran Salman Rüştü`yü, 2005`te Danimarkalı karikatüristi ve 2010`da Kur`an-ı Kerim`i yakan papazı savundular. Onlarca İslam karşıtı film hazırlattılar. İsrail`in, Amerika`nın ve Batı`nın, farklı dinlere saygılı olma iddiaları tamamen yalandır. Eğer Amerikan yöneticileri bu işte parmaklarının olmadığı iddialarında samimi iseler, bu alçakça filmin faillerini ve onları finanse edenleri; Müslümanların yüreklerini yakan suçlarından dolayı uygun cezaya çarptırsınlar ve bu tür filmleri çektirmesinler. İslam ümmetinden dileyecekleri özür ancak bu şekilde olabilir. Aksi halde kuru bir sözle özür dilemekle ve kınamakla kimseyi aldatamazlar. İkiyüzlü Amerika, İsrail ve Avrupa; Müslümanların mukaddesatına saygı duymayı bilmelidirler" dedi.
 
Ortaç, "Halkının yüzde doksan dokuzu Müslüman olan ülkemizde devletin en üst tepesinde bulunanların ve bazı hoca efendilerin Hz. Muhammed`e (sav) yapılan hakareti lanetlemeleri beklenirken, bu çirkinliği görmezden gelerek sadece Libya`daki olayı kınamaları hatta lanetlemeleri çok düşündürücü ve ibret vericidir" ifadelerini kulandı.
 
"Alim ve İmamlarımızın Kutsal Değerlerimizi En Azından Cuma Hutbelerinde Sahiplenmelerini Bekliyorduk ve Halen Beklemekteyiz"
İslam ülkelerinin yöneticilerinin sessizliğine de değinen Ortaç, "Müslümanlar ve kutsalları hakarete uğradığında Birleşmiş Milletler ve İnsan hakları örgütlerinin her zaman sessiz kalmaları, ağır davranmaları küfrün tek millet oluşundandır, bunu anlıyoruz ama İslam İşbirliği Konferansı`nın, Arap Birliği`nin ve çoğu Arap devletin yöneticilerinin sessiz kalmaları anlaşılır değildir. Mukaddesatlarımıza yapılan saldırılara karşı Peygamberin varisi konumunda olan alim ve imamlarımızın kutsal değerlerimizi en azından Cuma hutbelerinde sahiplenmelerini bekliyorduk ve halen beklemekteyiz" şeklinde konuştu.
 
"Bizler Mukaddesatımızı Koruma ve Yüceltme Uğruna Can Fedayız" Aziz peygambere karşı dünyanın neresinde ve kimden olursa olsun, yapılacak en ufak bir saygısızlığa bedel olarak canlarını seve seve vereceklerini kaydeden eden Ortaç, "Bu uğurda ödeyeceğimiz bedel bizim için iftihar vesilesidir. Bizler mukaddesatımızı koruma ve yüceltme uğruna can fedayız. İnancımızın gereği olarak peygamberler arasında ayrım yapmayız ve saygıda kusur etmeyiz. Aynı şekilde Peygamberimize ve kutsallarımıza da saygı duyulmasını bekliyoruz. Ama tarih boyunca kafirler, İslam`a karşı saldırı ve hakaretlerini sürdürmüşler ve bu çirkeflikte birbirlerine destek olmuşlardır. Böyle alçakça saldırılar karşısında Peygamberimizin hürmetini korumaları, tüm Müslümanların üzerine bir farzdır" şeklinde belirtti.
 
"Onların Size Karşı Duydukları Korku, Allah`a Olan Korkularından Daha Şiddetlidir"
"Onların size karşı duydukları korku, Allah`a olan korkularından daha şiddetlidir." (Haşr: 13) ayetini okuyan Ortaç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu film gösterime girdiği günden bu yana tüm dünya Müslümanları ayaktadır. Libya, Mısır, Yemen, Irak, Filistin, İran, Nijerya ve daha pek çok İslam memleketinde gösteriler yapılmakta ve bu melun hadisenin failleri ve ardındaki Amerika ve İsrail lanetlenmektedir. Zaten Müslümanlardan beklenen de budur. Müslümanların bu tepkisi İslam düşmanlarını şaşkına çevirdi, ödleri patladı. Allah`u Teâlâ bütün o Müslümanlardan ve sizlerden razı olsun. Peygamber Efendimizin hürmetini muhafaza için tepki gösteren, öfkelenen tüm Peygamber sevdalıları, İnşallah Hz. Muhammed (s.a.v) şefaatine mazhar olurlar.
 
Tüm Müslümanların kalbini nefretle dolduran bu işin arkasında, dünya emperyalistlerinin düşmanca politikaları yatmaktadır. İslam düşmanlarının bu alçakça hareketinin yegane sebebi, İslami uyanışın tüm dünyada gittikçe yayılmasıdır. Allah`u Teâlâ`nın va`didir; kafirler istemese de, hoşlarına gitmese de nurunu tamamlayacaktır. Bizler buna iman etmişiz."
 
Ortaç, son olarak; "Peygamber Efendimize karşı yapılan bu küstahça hareketin Gayretullah`a ve İzzetullah`a dokunmasını ve İslam düşmanlarının sonlarının gelmesine vesile olmasını Yüce Mevla`dan diliyoruz. Ayrıca dünyanın dört bir yanında Peygamber Sevdalılarının gösterdikleri bu tepkilerin, İslam ümmetinin vahdetine vesile olmasını Allah`u Teala`dan temenni ediyoruz" diye açıklamasına son verdi.
 
Son olarak Peygamber Sevdalıları Platformu`nun yarın Diyarbakır`da yapacakları kitlesel basın açıklamasını hatırlatılan açıklamada, 23 Eylül Pazar günü ise Diyarbakır İstasyon Meydanında düzenlenecek miting için çağrıda bulunuldu.
(Mehmet Sait Çelik, Veysi Rüzgar - İLKHA)
 
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir