• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
NATO Üssüne Film Saldırısı: 18 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Taliban`ın saldırısını oldukça komplike ve profesyonel olarak niteleyen CIA sitesi Longwarjournal haberi okurlarına acil olarak duyurdu. İlerleyen saatlerde ayrıntıları daha da netleşecek olan saldırının 21 bin İngiliz ve Amerikan askeriniin yaşadığı Helmand`daki Camp Bastion`a düzenlendiği bildirildi.

ABD kaynakları ilk açıklamada saldırıda 2 Amerkan askerinin öldüğünü bildirdiler. ABD yaralılar hakkında henüz açıklama yapmadı. Bir grup ABD`li uzmanın hasar tespiti yapmak için kampa hareket ettikleri bildirildi. Haber kaynakları olayın oldukça ciddi bir saldırı olduğunu bildirdiler.

Jetler imha edildi binalar ve hangarlar ateşe verildi

Kampa sızan Taliban ve El Kaide`nin bir çok jeti imha ettikleri askeri binalar ve hangarları ateşe verdikleri bildirildi Reuters saldırıda büyük maddi kayıpları verildiğini duyurdu.İSAF komutanı albay Martyn Crighton saldırganların roketler ve AK 47 silahları kullandığını belirtti. Saldırı sırasında bazı savaş uçakarının kullanılamaz hale getirildiği bildirildi. Taliban İsaf yetkililerin aksine saldırıda bir çok Apache, Chinook ve jet`in imha edildiğini onlarca Askerin öldürüldüğünü duyurdu.
Prens Harry`ye doğum günü şoku

Taliban tarafından düzenlenen saldırının oldukça planlı olduğunu duyuran SKY News.ise saldırı sırasında Prens Henry`nin 2 kilometre illerde olduğu ve saldırıda yara almadığını duyurdu. Prens Harry`nin 4 gün önce Afganistan`a geldiği bildirlmişti. Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid yaptığı açıklamada Taliban birimlerine Prens Harry`iöldürmek ya da esiretmek için direktif verdiklerini bildirmişti. Saldırı sonrası Harry`nin doğum günü programını iptal etmesi bekleniyor.

4 gün önce Afganistan`a gelen Prens Harry bugün doğum gününü kutlamayı planlıyordu.

Taliban: Bu Resullulah`ın intikamıdır

Saldırya dair şimdilik kısa bir açıklama yayınllayan Taliban saldırıda onlarca NATO askerinin öldürüldüğünü ve hedef aldıkları kampın bölgedeki en büyük ikinci NATO kampı olduğunu bildirdi. Taliban resmi sitesi Sahmadat.com`da yapılan açıklamada saldırının gece yarısı başladığı ve bir çok feda eylemcisinin operasyonda yer aldığı bildirildi. Açıklamada bir çok Apache, Chinook, ve savaş uçağının imha edildiği bildirildi.

İngiltere Savunma Bakanı da hedef olabilirdi

İngiltere Savunma Bakanı`nın da kampta olduğu ve önceki gün ayrıldığı bildirildi. Bakanın Afgan ordusuna sızan Taliban`ın eylemlerini nasıl engelleyeceklerini tartışmak amacıyla kampı ziyaret ettiği bildirildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir