• DOLAR 32.58
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2457.023
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman yerel gazetelerinde bugün yer alan bazı haber özetleri şöyle:

 

Batman Basın.Com; `Peygambere Saygı Basın Açıklamasına Davet`
Amerika`daki bir Kipti tarafından çekilen ve Peygamber Efendimize ve İslam`a hakaret içeren filme tepki gösteren Batman Peygamber Sevdalıları Platformu, \"Peygambere Saygı\" adıyla kitlesel basın açıklaması yapacak. 15 Eylül Cumartesi günü saat: 16.30`da Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde yapılacak basın açıklamasına katılımın yoğun olması bekleniyor.

`PKK Şantiye Bastı`
50 yıllık hasreti sona erdirecek Kantar Köprüsü`nün ve 15 köy ile 25 mezraya ulaşımı büyük ölçüde kolaylaştıracak projeyi yürüten şantiyeyi basan bir grup PKK`lı 7 iş makinesini ateşe verdi.
Batman Umut Gazetesi; `Şantiye Baskını`
Gece geç saatlerde Kantar köprüsünün yapım çalışmaları ve bağlantı yolunun olduğu şantiyeyi basan PKK`lı grup 7 iş makinesini ateşe verdiler.

`Batman`daki Sağlık Hizmetleri Yetersiz`
Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Zahir Seven, Batman`daki Sağlık alanlardaki ihtiyaçların arttığını belirterek Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`ten ihtiyaç duyulan sağlık tesislerini kazandırmasını istedi.

 

Batman Gazetesi; `PKK`lılar İş Makinelerini Yaktı`
Kantar Köprü şantiyesini basan bir grup PKK`lı, köprüye zarar verip, 7 iş makinesini yaktı. Önceki gece saat 23.00 sıralarında Raman dağı arkasında, Dicle Nehri üzerinde yapımı devam eden Kantar köprüsü inşaatını basan bir grup PKK`lı, köprüye zarar verdi. Örgüt üyeleri köprü yapımında çalışan iş makinelerini de ateşe verip kaçtı. Olayın duyulması üzerine bölgeye intikal eden jandarma ekipleri ve özel harekât polisleri, çevrede geniş çaplı operasyon başlattı.

`Seyyid Bilal`e Ziyaretçi Akını`
Gercüş ilçesi Vergili köyünde her yıl kutlanan \"Seyid Bilal`i ama ve Becirman şenlikleri\" Perşembe gününden itibaren vatandaşların yoğun katılımıyla başladı. Batman ve bölgenin en önemli inanç turizmi merkezlerinden olan Becirman köyüne vatandaşlar, yurdun dört bir köşesinden gelerek adaklar adadılar.

 

Batman Pusula Gazetesi, Çarşı Esnafının Kanalizasyon Tepkisi
Batman`da patlayan kanalizasyonun yaklaşık 4 gündür caddeye aktığını ifade eden esnaflar, durumu defalarca kez Batman Belediyesine bildirdikleri halde yetkililerin duyarsız kaldıklarını söylediler.
`Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Esnafla İstişare Yaptı`
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ubeyit Akyıldız ve beraberindeki heyet esnafları dolaşarak fikir alış verişinde bulundu.

 

Batman Medya Gazetesi; `Köprü Şantiyesine Baskın`
Dicle Nehri üzerinde inşaatına başlanan Kantar köprüsü şantiyesini önceki gece basan bir grup PKK`li, 8 iş makinesi ile şantiye binalarını ateşe verdi.
`Gölet, Can Aldı!`
Arkadaşlarıyla birlikte hayvan otlatan çocuk, serinlemek için girdiği gölette boğularak can verdi.

 

Batman Postası; `\"Peygambere Saygı\" Basın Açıklamasına Davet`
Amerika`daki bir Kipti tarafından çekilen ve Peygamber Efendimize ve İslam`a hakaret içeren filme tepki gösteren Batman Peygamber Sevdalıları Platformu, `düzenleyeceği kitlesel basın açıklamasıyla filmi kınayacak.
`Yolcu Koltuğunda Kaçak Sigara`
Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde bir otomobilin içerisinde yolcu koltuğuna doldurulmuş 13 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

 

Batman Mezopotamya Gazetesi; `Saldırıyı Kınadı`
Milletvekili Ziver Özdemir, Kantar Köprüsü ve Bağlantı Yol Şantiyelerinin yakılmasına sert tepki göstererek, saldırıyı nefretle kınadığını bildirdi.
`Fen Lisesi`ni Kazanan Öğrenciye Dizüstü Bilgisayar`
Batman Fen Lisesi`ni Kazanan Kaymakamlık Etüt Merkezi Öğrencisine Sason Kaymakamı tarafından dizüstü bilgisayar hediye edildi.

 

Batman Barış Gazetesi; `İğrenç Film Telin Edilecek`
Amerika`daki bir Kıpti tarafından çekilen ve Peygamber Efendimize ve İslam`a hakaret içeren filme tepki gösteren Batman Peygamber Sevdalıları Platformu, `düzenleyeceği kitlesel basın açıklamasıyla filmi kınayacak.
`Özdemir PKK Eylemini Kınadı`
AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Kantar Köprüsü ve Bağlantı Yolu İnşaat Şantiyelerinin yakılmasına sert tepki gösterek, saldırıyı kınadığını bildirdi.

 

Batman Duruş Gazetesi; `Çocukların Eğitimine Önem Vermek`
Batman`da kılınan ve vatandaşların camileri tıklım tıklım doldurduğu cuma namazı hutbesinde Çocukların Eğitimine Önem Vermek konusu işlendi.
Batman Doğuş Gazetesi; `Raman`da İş Makineleri Ateşe Verildi`
Batman Batı Raman yakınından geçen Dicle nehri üzerinde yapımı tamamlanan Kantar köprüsü ile yol yapım çalışmalarını sürdüren ACS ile Tek Irmak Özerk İnşaat firmasına ait yedi iş makinesi 4 kişi oldukları belirtilen PKK lı grup tarafından ateşe verildi. Zarar ise 5 milyon TL civarında olduğu belirtildi.

`Özdemir Batman ve Kozluk`ta Temaslarda Bulundu`
AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, 4+4+4 eğitim modeline geçildikten sonra bu yıl uygulanmaya başlanacak Kuran-ı Kerim, Siyer ve Kürtçe seçmeli derslerinin önemine dikkat çekerek, vatandaşları bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeye çağırdı.

 

Batman Çağdaş Gazetesi; `Zırhlı Jeep kırsalda`
Mayın başta olmak üzere patlayıcı maddelere karşı dayanıklı olan Jeepler`den biri de Batman Valiliğine tahsis edildi. Aylık 7 bin Euroya kiralanan Jeepler, kırsalda engel tanımıyor. Batman, Bingöl, Diyarbakır, Siirt, Şırnak, Hakkâri, Van ve Tunceli Valileri için bir süre önce getirtilen Jeepler, 8 yıl süreyle kiralandı. Mercedes Benz firmasından her biri 7 bin Euro artı KDV`ye kiralanan Guard (muhafız) 500 Jeepler, fabrika çıkışlı olarak zırhlı üretiliyor ve sınıfının en güvenli araçları arasında gösteriliyor. Son dönemlerde artan eylemlere tedbir amaçlı Batman Valisi Yılmaz Arslan da kırsal gezilerini zırhlı Jeeple yapması dikkat çekti. Önceki gece Kantar köprüsünün yapımında kullanılan iş makinelerinin ateşe verilmesinin olayının ardından Vali Arslan, dün sabah zırhlı Jeeple bölgede incelemelerde bulundu. (Mehmet Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir