• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hakaret Filmine Bir Tepki de Diyanet-Sen`den Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- İslam`a hakaret içerikli filme tepkiler çığ gibi büyüyor. Bu tepkilerden biri de Diyanet-Sen Dargeçit Şubesi`nden geldi. Türkiye Diyanet ve Vakıf Sendikası Dargeçit Şubesi Cuma namazı sonrası Dargeçit merkezinde bulunan Yeni Camii önünde ABD`de yayınlanan ve Peygamber Efendimize hakaret eden filmi kınamak üzere bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Diyanet-Sen Dargeçit Temsilciliği Başkanı ve Dargeçit Merkez Seyyit Emin Camii İmam-Hatibi Mehmet Şefik Çelebi okudu.

 

Bu Filmin Yayınlanması Alçaklıktır
İslam`a hakaret filminin yayınlanmasının alçaklık olduğunu söyleyen Mehmet Şefik Çelebi, \"ABD`de Peygamber Efendimize hakaret edilen bir filmin yayınlanması alçaklıktır. ABD`de Hz. Peygamberimiz`e(sav) hakaret içeren filmin gösterilmesi alçaklığın en aşağısıdır. En uzak ülkenin bile çok yakınlaştığı, arada hiç bir engelin kalmadığı günümüzde son din olan yüce islam dinine ve onun şanlı peygamberi son peygamber Hz. Muhammed (sav)`e herkes saygı göstermelidir. Özellikle kendilerini ileri, medeni, demokrasinin en üst noktasında gören ABD ve batılı ülkelerde yapılan bu edepsizlikleri kınıyoruz\" ifadelerini kullandı.

 

\"Batı müslümanların değerleri ile alay etmek gibi edepsizliği adeta bir alışkanlık haline getirmişlerdir\" diyen Çelebi, \"Karikatür, içki festivalleri, Kur`an-ı Kerim`i yakma girişimleri ve bu tür densiz filmlerin amacı provakatorlüktür. Amaçları müslümanların kutsal değerleri ile alay etmektir. Ne yazık ki bu tip olaylarla yapılan edepsizlikler batıda bir alışkanlık haline gelmiştir\" şeklinde konuştu.

 

Tüm Müslümanları Tepki Göstermeye Davet Ediyoruz
Bu rezalete karşı tüm Müslümanları tepki göstermeye davet eden Diyanet-Sen Dargeçit Temsilciliği Başkanı Mehmet Şefik Çelebi, \"Peygamber Efendimiz`e hakaret eden film ile ABD iki yüzlülüğünü bir kez daha göstermiştir. Özellikle demokrasi kahramanı gibi gözüken ABD yetkililerinin iki yüzlülüğünü görmekteyiz. Unutulmasın ki bu tür girişimler son din İslam`ın, son kitap Kur`an`ı Kerimin ve son peygamber Hz.Muhammed (sav)`in yüceliğine en küçük halel getirmez. Bu rezalete karşı tüm müslümanları şiddete başvurmadan tepki göstermeye davet ediyoruz. ABD`de yaşanan bu film rezaleti sona erdirilmelidir. Hıristiyan dünyası bu benzeri alçakça girişimlere karşı olduklarını dile getirmelidirler. Bu tür girişimler engellenmelidir\" dedi. (Mushab Şengül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir