• DOLAR 32.471
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2439.355
  • ...
`Sana Karşı Mahcubuz Ya Resululah!`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Akdeniz Peygamber Sevdalıları Platformu İsrail asıllı Amerikalı film yapımcısı Sam Bacile`nin `Müslümanların Masumiyeti` adlı filmini protesto etmek için bugün Cuma Namazı çıkışı, Beş Ocak Meydanı`nda kitlesel bir basın açıklaması düzenledi. Kemeraltı Camiinde kılınan Cuma Namazının ardından meydana tekbirler atarak giren duyarlı Müslümanlar sloganlar atarak tepkilerini dile getirdiler.
 
Yaklaşık 500 kişinin katılığı basın açıklamasına bayanların da ilgisi yoğundu. Progarama Veysi Sonkaya Hocanın okuduğu Kur`an-ı tilavetiyle başlandı. Akdeniz Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem Sözcüsü Yılmaz Geçer`in okuduğu basın açıklaması sık sık getirilen tekbirlerle kesildi.
 
"İslam`a ve Hz. Peygambere(sav) Organizeli ve Sistematik Şekilde Saldırılıyor"
Amerika`da İsrailli bir yönetmen tarafından hazırlanan " Müslümanların Masumiyeti " adlı bir filmde, Resul-i Ekrem Hz. Muhammed Mustafa (Sav) `nın hürmet ve şahsiyetine alçakça ve şeytanca bir saldırı düzenlendiğini ifade eden Geçer, "Çevrilen bu filmde Hz. Muhammed (sav) doğrudan hedef alınırken, İslam dini de, masum insanları, kadın ve çocukları katlettiren bir " kanser" olarak tanımlanıyor." dedi.
 
İslam ve Kur`anı Kerime daha önce hakaretlerin edildiğini hatırlatan Geçer " Daha önce Amerikalı Terry Jones adlı bir Siyonist papazın " 11 Eylül Kur`an Yakma" günü adı altında Kur`an-ı Kerim-i yakma girişiminin, Afganistan`daki Bagram Amerikan hava üssünde de devam etmesi üzerine İslam dünyasında protesto gösterileri düzenlenmiş, protesto gösterileri sırasında onlarca Afganlı Müslüman şehid oluştu. Şimdi de Sam Bacile adlı bir yahudinin " Müslümanların Masumiyeti" alı filmin yayınlanması, Amerikalıların islamın mukaddesatına yönelik saldırılarının organizeli ve sistematik bir şekilde devam ettiğini gösteriyor." şeklinde konuştu.
"Bu Filmle Müslümanlara Olan Düşmanlıklarını ve Kinlerini Kusmuşlardır"
"Birkaç sene önce karikatür kriziyle ve Kur`an yakma hadiseleriyle Müslümanların en yüce değerlerine hakaretlerde bulunan küstah Avrupa, İsrail ve Amerika bu defa da bir Kıpti tarafından çekilen bir filmle Müslümanlara olan düşmanlıklarını ve kinlerini kusmuşlardır." Diyen Geçer açıklamalarına şöyle devam etti: " Bu yeni senaryo, hiç şüphesiz öncekilerin devamı olup Müslümanları tahrik etmek ve bazı karanlık hesapları için yaptıkları sistematik saldırılardan bir saldırıdır.
Şimdi bu anlamda belki Selman Rüştüyle başlayıp yakın zamanda Hollanda`daki filmle, Danimarka`daki Karikatürle Amerika`da geçen yıl Kur`an yakma saldırganlığıyla devam eden bu eylemler zincirinin bir parçası karşımızda. Bunun neşet ettiği zemini iyi görmek gerekiyor. Batı emperyalizmi, Müslümanları islam`ı düşman olarak görmektedir. Bu anlamıyla kendi düşünce dünyalarında Müslümanlara hakaret, kin kusmak ve nefret üretmektir."
 
Hz. Muhammed (S.A.V) Hayatımızın En Aziz Varlığıdır
Yeryüzünde hiç kimsenin efendimize dil uzatmaya haddi ve hakkının olamayacağını belirten Geçer, "Düşünce özgürlüğü ve basın özgürlüğü hiç kimseye Müslümanların kutsallarına edepsizce saldırma hakkını vermez. Bizzat peygamber efendimizin kendisi Yahudi bir sanatçı olan Kan. Bin Eşref`i İslam`ın mukaddesatına dil uzattığı için bir suikast sonucu öldürtmüştür. Şurası iyi bilinmelidir ki, dün Resulünü tüm saldırılara karşı koruyan rabbimiz, bugünde ümmetin kahraman evlatlarıyla resulünü korumaya devam etmektedir. Bizler için anamız, babamız, evladı iyalimizden daha değerli olan Allah`ın Resulü hiçbir zalimin, hiçbir kâfirin hiçbir alçağın ne şiirlerinde ne karikatürlerinde ve ne de filmlerinde hakaret edemeyeceği hayatımızın en aziz varlığıdır." dedi.
 
"Sana, Gereği Gibi Sahip Çıkmadığımızdan Dolayı Mahcubuz!"
Bu alçaklığa imza atan Amerika ve onun gayri meşru çocuğu Siyonist İsrail`e seslendiklerini ifade eden Geçer şu ifadelerle basın açıklamasına son verdi:
"Ey! Amerika; karakterinde sefillik, seciyesinde zalimlik, damarlarında alçaklık, bulunan devlet, ,
Ey! Amerika; şereftyen mahrum, insanlıktan yetim, onurdan habersiz, izzetten uzak, doğuştan alçak olan devlet,
Ey! Amerika; domuz karekterli, köpek tıniyetli, yılan şahsiyetli cibiliyetsiz devlet,
Yaptığın her bir zulüm, işlediğin her bir cürüm seni malum sonuna yaklaştırmaktadır.
Buradan Allah`ın Rasulü`ne de sesleniyoruz; kabaran öfkemiz, titreyen sesimiz yaşaran gözlerimiz ve mahcup halimizle sana sesleniyoruz. Özellikle Türkiye`deki ümmetin suskunluğundan dolayı, sana gereği gibi sahip çıkmadığımızdan dolayı, vurdumduymazlığımızdan dolayı, işimizden, eşimizden, dünya ve içindekilerden sana gereken ilgi ve alakayı gösteremediğimizden dolayı, sana karşı mahcubuz.
Bilmem daha hangi alçakça saldırılar gerekiyor kendimize gelmemiz için, hangi zalimane saldırılar uyandırır bizi gaflet uykusundan, hangi hakaretler bozar suskunluğumuzu"
Son olarak suskunluğunu koruyan Ümmete seslenen Geçer, " Tarih boyunca Kur`an`a ve Peygamberine sahip çıkmış bu ülkenin evlatlarından bu günde Allah`ın Resulüne yapılan bu alçakça saldırıya karşı gerekli duyarlılığı göstermesini bekliyor, mevcut suskunluğu Türkiye`de Ki Müslümanlara yakıştırmadığımızı belirtiyoruz"
Basın açıklaması Molla Ekrem Hocanın yaptığı dua ile son bulurken bazı vatandaşların, yapılan dua esnasında gözyaşlarını tutamadıkları gözlendi. Basın açıklamasına katılan grup daha sonra sessizce dağıldı.
(Mustafa Çiçek-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir