• DOLAR 32.588
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2464.412
  • ...
Hakaret İçerikli Filme Ağrı`dan Kitlesel Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Yahudi asıllı Sam Bacile tarafından çekilen hakaret içerikli filme bir tepki Ağrı`dan geldi. Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi ile Rehber Der`in ortaklaşa düzenlediği kitlesel basın açıklamasına Ağrılılar yoğun ilgi gösterdi. Sık sık tekbirlerin çekildiği basın açıklamasında ABD ve İsrail`e lanet okundu.

Basın açıklamasını ise Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şube Başkanı Şaban Gökhan okudu. Peygamber Efendimize hakaretler içeren ve protesto gösterilerine yol açan \"Müslümanların Masumiyeti\" adlı filmin yapımcısı ve yönetmeni Yahudi asıllı Amerikan vatandaşı Sam Bacile olduğunu hatırlatan Gökhan, Amerika`da bir gazeteye verdiği demeçte de filmi provakatif bir siyasi tutum için yaptığını itiraf ettiği ifade etti.


Kur`an ve Hz. Muhammed Müslümanların Namus`u Ekberidir
\"Bacile`nin İslam kanserdir, Müslümanlarda yok edilmesi gereken böceklerdir\" dediğini hatırlatan Gökhan, \"Bu film ile `İslam`ın nefret içerikli bir din olduğunu göstereceğim` ifadelerini kullanmıştır. Bu film için `100 İsrailli bağışçıdan 5 milyon dolar aldım ve filmi İsrail için yaptım` diyen Sam Balice, ABD`nin Florida eyaletinde Kur`an-ı Kerimi yakan rahip Terry Jones`tan destek aldığını da söylemiştir. Ama bu sapıklar şunu çok iyi bilsinler ki bizler Hz. Muhammed`e canımızı feda edeceğiz. Onların bu alçakça tavırlarını asla affetmiyoruz ve lanetliyoruz. Kur`an ve Hz. Muhammed (sav) Müslümanların Namus`u Ekberidir. Hiç kimse özgürlükler safsatasının arkasına gizlenerek değil Müslümanların, hiç bir semavi dinin Mukadessatına dil uzatamaz ve hakaret edemez\" dedi.


Libya`da Olayın Müsebbibi Amerika`dır
Müslümanların kutsallarına yapılan hakaretler karşısında Libya`da Müslüman halkın ayaklanarak Amerikan büyük elçiliğini basması neticesinde ölümlerin yaşanmasının müsebbibi Müslümanlar değil küstah Amerika olduğunu ifade eden Gökhan, \"Libya`da elçilik saldırısında elçinin öldürülmesi ile Amerika kendisini suçlu olduğu halde kendisini masum kılığına bürümüştür\" dedi.


Hükümete ve STK`lara Çağrı
Devlet ve hükümetin uluslararası lobilerde bu filmin yasaklanması için ciddi girişimlerde bulunmaları gerektiğini ifade eden Gökhan, \"Bu filmin internet üzerinde ülkemizde gösterilen sitelerin derhal erişime engellenmesi gerekir. Devlet yetkilileri ve STK`lar ile tüm İslam alemi bir araya gelmeli İslam`a ve Peygamberimize yapılan bu ahlaksızca saldırılara set olmaları gerekmektedir. Yoksa bu vebalin bedelini ahirette çok çetin vereceklerdir. Bizlerde Hz. Muhammed`e (sav) yönelik bu melun ve alçakça saldırıyı şiddetle kınıyor, bu hadisenin Peygamber ve kitap düşmanlığı yapanların sonlarının gelmesine vesile olmasını yüce Allah`tan diliyoruz\" diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından toplanan kalabalık sesiz bir şekilde dağıldılar. (M. Emin Mağlay İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir