• DOLAR 32.576
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2459.945
  • ...
 Kardavi: Provokasyona Dikkat Edilmeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dünyanın tanınmış İslam alimleri, Hz. Peygambere hakaret içeren film ve elçiliklere yönelik saldırılara ortak bildiriyle tepki gösterdi. Yusuf el-Kardavi`nin başkanlığını yaptığı En Nusra El Alemiyye teşkilatınca yayımlanan bildiride, sağduyu çağrısı yapıldı.

Merkezi Kuveyt`te bulunan En-Nusra el-Alemiyye, Hazreti Muhammed`i (S.A.V) hedef alan filmin provokatör amaçlı olduğuna dikkat çekilerek, ABD büyükelçiliklerine yönelik saldırıların durdurulması istendi.

Yüzlerce alim ve düşünürün üye olduğu ve Yusuf el-Kardavi`nin başkanlığını yaptığı En Nusra El Alemiyye teşkilatınca yayımlanan bildiride, ``Peygamber Efendimize yapılan hakarete yönelik tepkiler, yasal ve istenilebilir şeydir. Bu, imanın delillerindendir. Peygamberi savunmak özenilecek İslami bir davranıştır. Ancak Müslümana düşen görev, İslami hukuka ve Peygamberin direktiflerine göre hareket etmektir. Öyle ki O`nu savunduğumuzu düşünürken O`na muhalefet etmiş olmayalım`` ifadelerine yer verildi.

``MÜSLÜMANLAR ÖFKELERİNE HAKİM OLMALI``

Bildiride, öncelikle Müslümanların öfkelerine hakim olması gerektiği vurgulanarak ``Hedefe odaklanılmalı. O da Peygamberimize yöneltilen bu hakaretin derhal durdurulması ve sorumlularının cezalandırılmasıdır. Bu hedefle bağlantılı olarak bu tarz hakaretleri körükleyici, yayılmasına sebep olan ya da sorumluların özgürlük söylemi öne sürülerek korunmasına yol açabilecek hareketlerden uzak durulmalı`` denildi.

Benzer olaylara karşı Müslümanların nasıl davranması gerektiğine ilişkin daha önce de İslami liderlerle ortaklaşa alınan karar doğrultusunda bildiri yayımladığı anımsatılan bildiride, ``Değerlere yönelik hakaretlerin fitne çıkarmaktan başka amacı yok. Bu gibi provokasyonlara şiddetle cevap vermek, fitnecilerin istediğini yapmaktır`` denildi.

Müslümanların üzerine düşen görevin ``sadece hakaretlere karşı verilen cevaplarla sınırlı kalmayarak Hz. Muhammed`in hayatının, yüce ahlakının ve kalıcı mesajının tüm dünya halklarına ulaştırılması`` olduğu vurgulanan bildiride, Peygamberin doğru bir şekilde tanıtılması için her türlü yolun denemesi gerektiği, uluslararası sempozyumlar düzenlenmesinin faydalı olacağı ifade edildi.

``ELÇİLERİ ÖLDÜRMEK YASAK``

ABD elçiliklerine yönelik şiddet eylemlerinin, İslami ölçülere uymadığı belirtilen En Nusra El Alemiyye bildirisinde, şunlara yer verildi:

``İslami kural ve ahlaka göre, üzerimize düşen her zaman anlaşmalara sadık kalmaktır. Elçiler, tüccarlar ve sözleşmeli bir şekilde ülkeye girenlere hiçbir şekilde zarar verilmez. Peygamber Efendimiz elçilerin öldürülmesini yasaklamıştır.

Öyle ki yalancı Peygamber Müseyleme`nin iki elçisi Efendimizin huzuruna gelerek Müseyleme`nin sözlerini tekrarladıklarında efendimiz onlara `elçileri öldürmek yasak olmasaydı her ikinizi de öldürürdüm` buyurmuştur.``

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir