• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Best-Der`den Hakaret İçerikli Filme Kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Best-Der Başkanı Cengiz Karakaya, dernek üye ve gönüllüleriyle birlikte yaptığı basın açıklamasıyla, ABD`de çevrilen bir filmde, İslam`a ve Peygamber Efendimize hakaret edilmesini sert bir dille kınadı.

 

Amerika`da gösterime giren ``Müslümanların Masumiyeti`` adlı filmde İslam dinine ve onun peygamberine hakaret edildiğini hatırlatan Karkaya, \"Yapılan bu hakaretlerin ve saldırıların ilk olmadığı gibi son olmayacağını da biliyoruz. Yapılan bu alçakça saldırılar bütün Müslümanların İslam`a ve onun kutlu peygamberine olan bağlılığını artırtmakta ve dünya Müslümanlarının vahdetini sağlamaktadır.`` dedi.

 

2005 yılındaki karikatür krizine ve ardından gelen tepkilere değinen Karakaya sözlerine şöyle devam etti: \"Bizler Peygamber Sevdalıları olarak Diyarbakır İstasyon Meydanı başta olmak üzere Türkiye`nin değişik il ve ilçelerinde bu saldırıları telin ettik. Asrı sadette Peygamber Efendimize hakaret edildiği zaman nasıl ki, Sahabe-i kiram Onu korumak için etrafında pervane gibi dönmüşlerse bugün de kardeşleri olarak tarif ettiği biz Müslümanlar, O`nu ve O`nun maneviyatını korumak için topyekûn seferber olmalıyız`` ifadelerini kullandı.

 

Tepkiler dile getirilirken yaşanabilecek olası oyunlara dikkat çeken Karakaya, \"Hayatlarının her noktasında İslami usul ve esaslara dikkat eden Müslümanların bu alçakça saldırılar karşısında da verecekleri tepkileri yine İslam`ın sınırları içerisinde itidalli bir şekilde vermeleri gerektiğini\" söyledi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir