• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Osmangazi`de Gıda Denetimleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- İlçe genelinde büyük marketlere yönelik denetim çalışmalarını sıklaştıran Zabıta ekipleri, marketleri tepeden tırnağa denetimden geçiriyor.


Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevlileri ile birlikte Akpınar Mahallesi`nde faaliyet gösteren 4 süpermarketi denetledi.


Marketlerde öncelikle ruhsat, iş yeri açma ve çalıştırma izin belgeleriyle, personel sağlık belgeleri, ölçü ayar belgelerini kontrol eden ekipler daha sonra mağazaların fiziki şartlarını inceledi. Ürünlerin raf ve kasa fiyatlarını kontrol eden yetkililer, ürünlerin son kullanım tarihlerini de inceledi. Raflarda bulunan tarihi geçmiş ürünler konusunda işletme yöneticilerini uyaran yetkililer, mağazaların içinde ekmek, pasta ve benzeri üretim noktalarını da dikkatle inceleyerek sağlığa uygunluk ve üretim kurallarına uygunluğunu kontrol etti.


Yetkililer, vatandaşlardan alışveriş yaparken aldıkları gıda maddelerinin son kullanım tarihlerine ve ambalajlarına dikkat etmeleri tavsiyesinde bulundu. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir