• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tarihi Bursa Lisesi Gün Yüzüne Çıkarıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit tarafından 1883 yılında yaptırılan ve çevresine sonradan inşa edilen binalar nedeniyle arada kalan Tarihi Erkek Lisesi, Büyükşehir Belediyesi`nin gerçekleştirdiği kamulaştırma işlemlerinin ardından etrafındaki binalardan temizlenerek yeniden ortaya çıkarıldı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, Erkek Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Recep Cenkçiler ve Okul Müdürü Muammer Tezcan`la birlikte tarihi lise çevresinde sürdürülen çalışmaları inceledi.

 

Büyükşehir Belediyesi`nin Bursa`nın anıtsal ve tarihi yapılarını, köklü eğitim kurumlarını bir bir ortaya çıkardığını belirten Başkan Altepe, Tarihi Erkek Lisesi`nin de bu çerçevede ele alındığını ve okulun çevresinde bulunan binalardan temizlendiğini söyledi. Lisenin Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamit tarafından 1883 yılında yaptırıldığını, okuldan mezun olan birçok kişinin Bursa ile Türkiye genelinde önemli görevlerde bulunduğunu hatırlatan Başkan Altepe, \"Bursa`nın marka değerlerinden olan Erkek Lisesi`yle ilgili çalışmalarımızı bir süredir sürdürüyorduk. En son mezunlar derneği, okul yönetimi ve milli eğitim müdürlüğüyle yaptığımız fikir teatilerinin ardından, çevreyi komple elden geçirerek okulu olduğu gibi açığa çıkarma kararını aldık. Bu nedenle, lisenin batısında yüzü Maksem Caddesi`ne bakan tarafta bulunan tüm binaları kamulaştırarak yıktık. Yaptığımız düzenlemeler sonucu okul çevresi, tertemiz, açık bir peyzaj alanı haline geldi. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Erkek Lisesi, haşmetli duruşuyla Bursalıların gözünde ayrı bir yer edinecek\" dedi. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir