• DOLAR 32.562
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2446.021
  • ...

VAN - Daha önce Gevaş İlçesinde toplam 270 dönümlük alanda asma domates, asma salatalık, patlıcan, çarliston biber, sivri biber, dolmalık biber ile kavun ve karpuz üretimi yapan VATSO Yönetim Kurulu Üyesi Metin Abi`ye ait tarlaları gezen VATSO heyeti dün de kiraladığı 23 dönümlük arazi üzerinde sebze üretimi yapan işçi emeklisi Semih Güllü`yü ziyaret etti.

 

8 yıldan beri kiraladığı arazi üzerinde domates, salatalık, biber, kavun ve karpuz gibi sebze ve meyve üretimi yaptığını belirten Güllü, şimdiye kadar sadece 23 ton domates sattığını ve halen 20 ton civarında tarlada bekleyen domatesin bulunduğunu ifade etti. Gevaş ilçesinde bu işle uğraşan 8 kişi olduklarını da dile getiren Güllü destek verilmesi halinde bu sayının daha da artacağını kaydetti. En büyük sıkıntılarının ise sulama olduğunu vurgulayan Güllü, \"İş-Kur çeşitli kurumlara işçi desteğinde bulunuyor. Ancak kendi imkânlarıyla zor şartlar altında üretim yapan üreticilere de bu desteğin verilmesini istiyoruz\" talebinde bulundu.

 

Tarlayı gezerek Güllü`den yapılan üretim hakkında bilgi alan VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu ise ilin ekonomisine büyük katkı sağlayan bu tür üreticilerin daha fazla desteklenmesi gerektiğini söyledi. Hiçbir şeyin alın teri karşılığında alınan ürün kadar değerli olmadığını da vurgulayan Nadiroğlu, kendi imkanları ile üretim yapanların desteklenmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nca yürütülen Tarım Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklemesi Programı`na verilmek üzere proje hazırlayacaklarını belirtti. (Fikret Özkan - İLKHA)