• DOLAR 32.45
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2441.104
  • ...
Benim Çocuğum da Kur`an Dersini Almak İstiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur`an-ı Kerim ve Siyer derslerini seçmek için okula giden veliler, dersleri seçmeden geri döndü. Bunun nedeni ise Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu tarafından yayınlanan kararname. Kararnameye göre, seçmeli dersleri sadece 5. ve 9.sınıfa başlayan öğrenciler seçebiliyor.

Yeni eğitim öğretim yılı tartışmalarla birlikte başladı. Yeni eğitim öğretim sisteminde  4 4 4 ile Kur`an-ı Kerim ve Siyer derslerinin seçmeli olarak okutulacak olması sürekli olarak vurgulanırken bu dersleri seçmek için okula giden veliler ilginç bir durumla karşılaştı. Ara sınıfların (6.7.8 ve 10.11.12. ) öğrenci velileri çocuklarının Kur`an eğitimi alabilmeleri için başvuru yapmak isteyince şok gerçekle karşı karşıya kaldılar. Bu detay velilerin moralini alt üst etti.

6.7.8 ve 10.11.12. sınıf öğrencileri ders seçemiyor

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu 25.06.2012 tarihli genelgesin de seçmeli Kur`an dersi ve siyer dersini bu yıl 5.sınıfa başlayan ve 9.sınıfa başlayan öğrencilerin alabilecekleri yönünde ilginç bir bir ayrıntı yer alıyor. Bu ayrıntıdan dolayı 6.7.8 ve 10.11.12. sınıf öğrencileri bu dersleri seçemiyor. Kayır sırasında yaşadıkları şokla neye uğradıklarını şaşıran veliler Milli Eğitim Bakanlığına sitem ediyor.

Veliler de rahatsız

Kayıt sırasında başından geçenleri gazetemize anlatan Kayseri`den Mehmet Kabak yaşadıklarını şöyle anlattı. "Yeni eğitim sisteminde Kur`an dersi olacak denilince çok sevindik. Fakat 6.sınıftaki çocuğumu aldım okula gidince büyük bir şokla karşılaştım. Okul idaresi `sadece 5.sınıftaki çocuklar bu dersleri alabiliyor sizin çocuğunuz 6.sınıfa gidiyor Kur`an dersini seçemezsiniz` dedi. Bana Talim Terbiye Kurulu`nun genelgesini gösterdiler ve okuyunca oradan sessizce ayrıldım. Bir şeyi yapıyorsanız ya tam yapın ya da hiç yapmayın!"

Çocuğum Kur`an dersini almak istiyor

7.sınıf öğrenci velisi Müslüm Güneş de :"Benim oğlum Yunus Emre İlköğretim Okulu 7.sınıf öğrencisi. Ben çocuğumun din eğitimi almasını istiyorum.

Kur`an öğrenmesini istiyorum, çocuğumda çok istiyor. Bu dersleri seçmeli olarak alabilmesi için başvuruya gittik fakat sizin çocuğunuz 7. sınıfta bundan dolayı alamaz dediler. Okul yönetimi Talim Terbiye Kurulunun genelgesini gösterdi ve bizde sessizce okuldan ayrıldık. Bu ne biçim bir düzen bazıları alabiliyor bazıları alamıyor. Ben çocuğumun Kur`an eğitimi almasını istiyorum" diyerek sitem etti.

Bu ayrımcılığa son verilmeli

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz ortaokul ve liselerin ara sınıflarında öğrenim gören çocukların Kur`an ve siyer derslerinden mahrum bırakılmasının bir ayrımcılık olduğunu söyledi.

Akkiraz, "çocuklarımıza dinini doğru bir şekilde öğretmek anayasaya göre devletin görevidir. Bununla ilgili uygulamamalar ne zaman başlarsa başlasın bu haktan tüm çocuklarımız faydalanmalıdır. Kur`an eğitimi, Peygamber Efendimizin (SAV) ve Temel Dini Bilgiler derslerinin bu sene verilmeye başlandı diye diğer çocuklarımız mahrum bırakmak yanlıştır.

Bu haktan ortaokulların tamamı ve lisenin tamamı bu haktan faydalanmalıdır. Biz bu derslerin tüm sınıflarda seçmeli olarak verilmesini istiyoruz. Diğer çocuklarımızı mahrum bırakmak düpedüz bir ayrımcılıktır. Ayrımcılıkta iktidarlara yakışmaz" şeklinde konuştu.

2012/37 nolu Genelgeye Göre;

a) 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm resmî ve özel ilkokul ve ortaokullarda Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 25.06.2012 tarihli ve 69 sayılı Kurul Kararı eki İlköğretim Kurumları (İlkokul ve Ortaokul) Haftalık Ders Çizelgesi 1 ve 5 inci sınıflardan başlamak üzere,

b) İmam hatip ortaokullarında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 10.07.2012 tarihli ve 98 sayılı Kurul Kararı eki İmam Hatip Ortaokulu Haftalık Ders Çizelgesi 5 inci sınıftan başlamak üzere,

c) Ortaöğretim kurumlarında ise Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 14.08.2012 tarihli ve 124 sayılı Kurul Kararı 9. sınıftan başlamak üzere kademeli olarak uygulanacaktır.

Bu çizelgeler ve Kurul Kararı`nda yer alan seçmeli derslerle; öğrencilerin akademik başarılarının yanında ilgi ve yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri amaçlanmıştır.

Bu nedenle seçmeli dersler, öğrencilerin ilgi, yetenek ve istekleri doğrultusunda velisinin de rehberliğinde öğrenci tarafından seçilecektir. Milligazete

Bu haberler de ilginizi çekebilir