• DOLAR 32.588
  • EURO 35.028
  • ALTIN 2463.378
  • ...
Deprem nedeniyle okullar tatil edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çanakkale Ayvacık açıklarında AFAD'ın bildirdiğine göre, dün akşam 5,0 büyüklüğünde deprem oldu. Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi ve köylerinde dün akşam meydana gelen deprem nedeniyle bugün okullar tatil edildi.

Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, deprem nedeniyle Ayvacık ilçesi ve köylerinde okulların tatil edildiğini açıkladı.

Çanakkale Valiliği de depreme ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "İlimiz Ayvacık ilçesinde 20 Şubat 2019 Çarşamba günü saat 21.23'te 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. AFAD Deprem Dairesi Başkanlığının merkez üssünü Ayvacık ilçesi (Tartışık köyüne 3,5 km uzaklıkta) olarak saptadığı deprem, yerin 5,95 kilometre derinliğinde meydana gelmiştir. Depremin ardından bölgede büyüklükleri 3,6 ile 1,0 arasında 46 adet artçı deprem meydana gelmiş olup, deprem aktivitesi takip edilmektedir." denildi.

Can kaybının yaşanmadığını ancak 21 vatandaşın deprem korkusu nedeniyle hastaneye başvurduğu belirtilen açıklamada, hasar tespitinin de yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada, "Depremin ardından Ayvacık ve köylerinden elde edilen saha tarama bilgilerine göre; Adatepe köyünde 2 konutun; Ahmetçe köyünde 1 cami, 1 okul, 8 boş bina ve 12 konutun; Akçin köyünde 1 ahır ve 3 konutun; Baharlar köyünde 2 konutun; Çaltı köyünde 3 konutun; Dibekli köyünde 1 boş bina ve 8 konutun; Güzelköy köyünde 7 konutun; Kayalar köyünde 7 boş bina ve 6 konutun; Kısacık köyünde 6 konutun; Sazlı köyünde 4 ahır, 1 cami, 9 boş bina ve 5 konutun; Misvak köyünde 1 konutun ve Süleymanköy köyünde 2 konutun; duvarlarında çatlaklıklar, eski ve boş binalarda duvar yıkılmaları ve hasarlar olduğu ön bilgi olarak elde edilmiştir." ifadelerine yer verildi. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir