• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
ABD Libya Elçisi Öldürüldü (yenilendi)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingazi`deki ABD Konsolosluğu`na düzenlenen saldırıda çıkan yangında ABD elçisi ile 3 kişinin öldüğü belirtiliyor. Henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Amerika Birleşik Devletleri`nde çekilen ve İslam`a hakaret içerikli öğeler barındıran filme karşı Mısır`ın ardından dün Libya`da da protestolar vardı.

Libya`nın Bingazi kentindeki protestolar sırasında, bu ülkedeki Amerikan büyükelçisinin öldürüldüğü açıklandı.

Açıklama Libyalı yetkililerden geldi.

Bingazi`deki gösteriler sırasında bu kentteki Amerikan konsolosluğuna roketli saldırı düzenlenmişti. Saldırıda bir kişinin öldüğü açıklanmıştı. Saldırı sonrasında olaya sert şekilde tepki gösteren Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Libya Devlet Başkanı Magariaf ile telefonda, ülkedeki Amerikalıların güvenliği için ek önlemler alınması konusunu görüşmüştü.

Clinton, söz konusu saldırının internette yer alan dine saygısızlık içeren bir konuyla ilgili olabileceğine dair haberlere de değinerek, Washington`ın inançlara saygısızlığa karşı olduğunu ve hoşgörü konusundaki hassasiyetini dile getirdi.

Dün akşam, aynı konuyla bağlantılı olarak Mısır`ın başkenti Kahire`de de Amerikan büyükelçiliği önünde protesto gösterisi düzenlenmişti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir