• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Sabotaj` İddiaları İle İlgili Açıklamalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kemal Kılıçdaroğlu , `Bir olay olduğunda o meselenin uzmanlarına danışırız. Bizim danıştığımız uzmanlar da bu olayın sabotaj olduğu yönünde fikir beyan ettiler. Hatta birisi %99 demiyorum, %99,5 bu olay sabotaj dedi` şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu`nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Afyonkarahisar `daki patlamayla ilgili Genelkurmay Başkanı "her şey ortada" dedi. Başbakan`a sorduk. "Bu ülkenin insanları doğru bilgi istiyor" dedik. Televizyona çıkan uzmanlar olayın kazadan çok sabotaj olduğunu dile getirdi. Bakan Eroğlu ve vali "kaza" dedi.

Hükümetin söylediğine güvenmiyoruz. Yalan söyleyen bir hükümettir. Doğruları halktan saklayan bir hükümettir.

Suriye`de bir uçağımız düştü ne zaman öğrendik. Suriye açıklama yaptıktan sonra. Uludere`de 34 yurttaşımız öldürüldü, ilk bilgileri yabancı haber ajanslarından öğrendik. Böyle bir hükümete dünyada rastladınız mı? Biz hesap sormak istiyoruz. Bizi suçlu duruma düşürmeye çalışıyorlar. Şu sorumuzda yanıtsız kaldı "madem terörist dediniz neden ailelerine aylık bağladınız." Yalandan iktidar olunmaz. İktidar sorunları önceden görüp önlem alma işidir.

`Komutan dedim ama...`

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 25 askerin şehit olduğu Afyonkarahisar`daki mühimmat patlaması için “Yüzde 99 sabotaj” açıklamasına neden olan kaynaklarına açıklık getirdi.

Kılıçdaroğlu, “Komutanlar” demediğini belirterek, “Ben o gazeteciye bunları bir dost sohbeti olarak söyledim. Eski komutanların bunu söylediğini belirttim. ‘Eski` sözcüğünü çıkarmış, ‘komutanlar` demiş. Kayıtları açıklasın, bu etik değil” dedi.

Acemi askerlerin olmadığı depoda patlamanın nedeni nedir? Rapor hazırlanacakmış, ama sizin "kaza" dediğiniz bir rapor gelirse kabul etmeyiz. Bir değil, iki patlama oldu."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir