• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kabe`ye Özlem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber/ Doğrugenç- İzmir(Aliağa) Hicret Aslan Yaş: 22
Şehirler içinde değilmi ki Habibullah seni sevmişti ? Ve o yuzden Hicret ederken şu sözler dökülüyordu Kainat`ın İnci`sinin dilinden :

Mekke ! Sen benim için dünyada en sevimli yersin. Senin halkın beni senden çıkartacak olmasaydı Vallahi senden asla çıkmazdım. diyordu. Evet sen işte okadar kıymetliydin.

Senden ayrılalı Ey Kabem bir garibe döndüm . Ne ilginçtir sanki sen benim öz Vatanım`dın. Hiç ayrılık acısı çekmedim senin yanında aksine mutlu oldum huzur buldum . Ayrılık acısı Türkiye`ye ayak basar basmaz başlamıştı.

Neyse ki daha o güzelliklerden tam olarak sıyrılmamışken Ramazan yetişti imdadıma. Günlerimi, gecelerimi biraz olsun ordaki gün ve gecelere benzetmeye çalıştım.

Teravihim ile , Mukabelem ile , gece Namaz`ımla... Ama işte oda bitti. Ve ben yeniden ayrılık acısı ile yanmaya başladım. Ey Kabem ! Çok özledim o güzel Ezanlarını sende kıldığım o eşsiz Namaz`ları, Namaz vakti kadın erkek herkesin sana doğru yol aldığı o muhteşem manzaraları ve karşında yapılan o sohbetleri. Çok ama çok özledim senin karşına geçip kendimden geçmiş bir halde seni seyretmeyi. Bir arkadaşım söylemişti görünce aşık oluyormuş insan ve o yüzden gidenler birdaha birdaha gitmek istiyorlarmış. Evet çok haklıymış görünce o güzellikleri ayrılmak istemiyormuş insan. Nasıl ayrılmak istesinki..

Fıtrat`ının arzuladığı bir yaşam var orada. Allah`a ibadet için yaratılan insana bir nebze olsun bunun idrakine varıyor ve Allah`a yakınlaştığını ve Allah`ın kendi üzerindeki sayısız niymet, lütuf, ve İhsan`ını düşünüyor.

Rabbimiz`in kuluna ikramını güzel bir hikaye ile dinledim. Kulun biri ağlaya ağlaya Kabe`yi Tavaf ederken bir yandanda şöyle dua ediyormuş; Allah`ım ! Ben bu aciz halimle evime gelen misafirime ikramda bulunuyorum. Ya Rabbi ! Sen ki Kerem sahibisin. Ne olur beni ikramsız çevirme.Evet hani Beytullah diyoruzya yani Allah`ın evi, orada Rabbim`in çeşit çeşit ikramlarına şahit oluyur insan. Bu aciz ve günahkarlığıma rağmen beni bir yarışmayla seçip orada bulunduran üç ayların her ikisi olan Recep ve Şaban`dan tattıran hem bilgili hem edepli hepside benden çok çok iyi bir arkadaş grubu ile bana ikramda bulunan Rabbim !

Şükretmekten dilim Lal olsa yinede bu niymetlerin şükrünü Eda edemem . Affını, merhametini rağzı olacagın bir yaşamı ve yüzüm olmayarak tekrar tekrar o güzel mekanlara gitmeyi nasip eyle ey merhametlilerin en merhametlisi !

Selam ve Dua ile

Bu haberler de ilginizi çekebilir