• DOLAR 32.468
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2435.93
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman yerel gazetelerinde 10 Eylül 2012 Pazartesi günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

 

Batman Basın.Com; `Batman Valiliğinden Bombalı Saldırı Açıklaması`
Batman Valiliği Suçeken köyü civarında askeri aracın geçişi sırasında gerçekleştirilen bombalı saldırı ile ilgili açıklamada bulundu.

 

`TESSEP İstişare Toplantısı Batman`da Yapıldı`
TESSEP İstişare Toplantısı, Platformun Batman Temsilcisi Hak ve Özgürlükler Platformu merkezinde yapıldı. Toplantıda alınan kararlar kamuoyuyla paylaşıldı.

 

Batman Umut Gazetesi; `TMO Alım Yapmadı, Mısır Fiyatları Düştü` Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, mısır fiyatının düşük olmasının nedeninin Toprak Mahsulleri Ofisi`nin (TMO) alım yapmaması olduğunu söyledi.

 

`Mustazaflar Hareketi Heyeti Sevgi-Der Üyelerini Bilgilendirdi`
Mustazaflar Hareketi, bilgilendirme toplantıları kapsamında Batman`da faaliyette bulunan Sevgi-Der`in üye ve gönüllüleriyle bir araya geldi.

 

Batman Gazetesi; `Polis Memuru Trafik Kurbanı`
Van`da görev yapan Batmanlı polis memuru Şeyhmus Şimşek, tatil için geldiği ilimizde trafik kazası geçirdi. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Şimşek (26) yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 

`İHD: \" Kayıplar Bulunana Kadar Meydanlardayız`
İHD ve kayıp yakınları tarafından her hafta düzenli olarak gerçekleştirilen \"Kayıplar bulunsun, failler yargılansın\" eylemi Gülistan Caddesinde devam etti.

 

Batman Pusula Gazetesi; `Emekliler Derneği Kongreye Gidiyor`
Emekliler Derneği Batman Şubesi kongreye hazırlanıyor. Yarın saat:10.00`da Yeni Kültür Merkezi konferans salonunda yapılacak kongre ile ilgili bilgi veren Batman Emekliler Derneği Başkanı Fikri Çelik, Emekliler Derneği emeklilere sahip çıkmak için kurulduğunu söyledi.

 

`Medeniyetlerin Buluştuğu Başkent Raporu Tanıtıldı`
Hasankeyf ve Dicle Havzası`nın İslam Tarihi açısında öneminin anlatıldığı ve Muğla Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Adnan Çevik tarafından kaleme alınan \"Hasankeyf Medeniyetlerin Buluştuğu Başkent\" adlı raporun tanıtım toplantısı yapıldı.

 

Batman Medya Gazetesi; `Hasankeyf Yolunda Mayın Patladı`
Batman merkeze bağlı Suçeken köyü yakınlarında Hasankeyf yolu kenarına döşenen tahrip gücü yüksek patlayıcı dün 18.00 sıralarında askeri aracın geçişi sırasında infilak etti.

 

`Güvenlik Gerekçesi Mazeret Değil`
Hazırladığı, `Hasankeyf Medeniyetlerin Buluştuğu Başkent` raporunun tanıtımında konuşan Doç. Dr. Adnan Çevik, \"Hiçbir enerji ihtiyacı ve hiçbir güvenlik gerekçesi 12 bin yıllık tarihi 50 yıllık geçici bir süre için yok etmeye yeterli mazeret değildir\" dedi.

 

Batman Postası; `TMO Alım Yapmayınca Mısır Fiyatları Düştü`
Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, mısır fiyatının düşük olmasının nedeninin Toprak Mahsulleri Ofisi`nin (TMO) alım yapmaması olduğunu söyledi.

 

`Gözdeki Bozukluklar Okul Başarısını Olumsuz Etkiler`
Okula başlayan çocukların mutlaka uzman bir doktor tarafından göz kontrolünden geçirilmesi gerektiğini ifade eden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Veli Ünlügedik bu durumun ihmal edilmesinin çocuğun okul başarısını olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

 

Batman Mezopotamya Gazetesi; `Radarla Hızımız Azaldı`
Batman Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan radar uygulaması vatandaşlar tarafından takdirle karşılanıyor. Hafta sonu olmasına rağmen dün de şehrin en işlek bulvarında hız limitini aşan sürücülere taviz vermeyen ekipler, sürpriz noktalarda hız denemesi yapanları affetmedi.

 

`Otomobil İkiye Bölündü 3 Yaralı`
Diyarbakır`ın Bismil ilçesinde kamyona çarpan bir otomobil ikiye bölündü. Kazada otomobil içinde bulunan 3 kişi yaralandı. Bismil`de kamyona çarpan bir otomobil ikiye bölündü. Kazada yaşları 18`den küçük 3 kişi yaralandı.

 

Batman Barış Gazetesi; `Dizanteri Patlaması`
Batman`da son günlerde ishal, kusma ve benzeri şikayetlerle hastaneler doldu taştı. Özellikle acil servise giden hastaların çoğunda aynı rahatsızlıklara rastlandığı belirtildi.

 

`Mahkeme BES`e Dedi`
7 ay önce Batman Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğüne atanan Besim Eviz Büro Emekçileri Sendikası (BES) tarafından açılan dava ile atanmasının hukuksuz olduğu iddia edildi.

 

Batman Duruş Gazetesi; `İnci Anadolu Sağlık Meslek Eğitime Hazır` Batman`da 2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılında hizmete giren Özel İnci Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, eğitim öğretim yılına hazır duruma getirildi.

 

Batman Doğuş Gazetesi; `Trafik Kazasında Polis Memuru Hayatını Kaybetti`
Batman`da meydana gelen trafik kazasında Van`da görev yapan bir polis memuru hayatını kaybetti. Kaza Batman Kozluk ilçesine bağlı Ağaçlı Köyü mevkiinde meydana geldi.

 

Batman Çağdaş Gazetesi; `Resmi Kurum Evrakları Sokakta`
Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, süresi dolan arşiv belge niteliğindeki yazışmaları imha etme yerine sokağa attı. Kurumun bulunduğu sokağa saçılan evrakları gören vatandaşlar, şaşkınlıklarını gizleyemedi. (Veysi Rüzgar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir