• DOLAR 32.583
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2455.792
  • ...
Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesinde Yeni Başkan Nurhak Ensarioğlu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Sağlık-Sen Genel Merkezinin 1. Olağanüstü kongresi neticesinde Aziz Aslan`ın Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcılığına seçilmesinin ardından Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Yönetim kurulunun 2 Eylül`de yapılan toplantısında oy birliği ile Şube Başkanlığı`na seçilen Nurhak Ensarioğlu sendikanın genel ilkeleri, hedefleri ve sağlıkta dönüşüm süreci ile ilgili İlke Haber Ajansı`na açıklamalarda bulundu.

 

Slogan Yerine İş Üreteceğiz

Yaklaşık 10 yıldan bu yana Sağlık-Sen`in yönetim kurulunda görev yaptığını belirten Ensarioğlu, yeni başkanlık sürecindeki hedefleri ile ilgili, \"Tartışarak, özeleştiri yaparak üyelerimizin menfaati doğrultusunda yeni kazanımlar elde etmek için daha çok çalışıp sendikamızın bayrağını daha ileri ve yükseğe kaldırmak için yoğun çaba harcayacağız. Sadece üyelerinin özlük haklarına hapsolmuş ücret sendikacılığı değil Azim ve kararlılıkla, birçok talebi kazanıma dönüştüren tek sendikayız. Yani sendikacılığı yaşasın,kahrolsun gibi sloganik ve sığ sulara çekmeyeceğiz. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada hedefimiz slogan değil iş ve hizmet üretmek olacaktır\" dedi.

 

Üyelerimize Kazandırdıklarımız

Kamu görevlilerinin yıllardır beklediği toplu sözleşme hakkının Anayasa değişikliği paketinde yer almasını ve engelli kamu görevlileri yakınları için çalışma saat ve süreleri ile dinlenme zamanlarının farklı belirlenmesini sağlayarak onları nöbetlerden muaf tuttuklarını ifade eden Ensarioğlu, \"Sendika olarak süt izni, analık, doğum ve mazeret izni süresinin arttırılmasını sağladık. Süt izni süresi 1,5 saatten 3 saate çıkartıldı. Eşi doğum yapan memurun izin süresi 3 günden 10 güne çıkartıldı. Hastaya refakat eden kamu görevlilerine ücretli izin imkanı elde ettik. Memurlarımızın maruz kaldığı her türlü disiplin cezalarına karşı yargı yolunu açtık. Hep çalışan üyelerimizin yanında ve tarafında olduk. Sadece üyelerinin özlük haklarına hapsolmuş ücret sendikacılığı yapmadık\" ifadelerini kullandı.

 

Hak`tan Yana Tarafız

Sağlık-Sen`in ilke ve hedefleriyle milleti ve insanlığı ilgilendiren her konuda ve her olayda bizzat haktan yana taraf olduğunu vurgulayan Ensarioğlu, \"Sağlık-Sen bağımsızdır fakat tarafsız değildir. Sağlık-Sen Haktan yanadır, halktan yanadır, temel hak ve hürriyetten yanadır yani sendikamız milletin ta kendisidir. Sağlık-Sen milletin ve milli iradenin tarafında, halkla iç içe, üretenin ve çalışanın yanındadır\" şeklinde konuştu.

 

Sağlıkta Dönüşüm Süreci

Sağlıkta dönüşüm sürecine de değinen Ensarioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü; \"2002 yılından beri uygulanan sağlıkta dönüşüm sürecinin iki boyutu vardır. Bunlardan birincisi vatandaşa sağlık hizmetini sunum noktasıdır. Sağlığa erişim noktasında ciddi ve gayretli adımlar atılmıştır. Vatandaşımıza sosyal devletin varlığı hissettirilmiştir.

 

İkincisi ise sağlık hizmetini sunan cefakar, emektar sağlık çalışanlarıdır. Sağlıkta dönüşüm programıyla sağlık çalışanlarının iş yükü Avrupa ülkelerindeki meslektaşlarına göre 4 kat artmıştır. Ama çalışanların özlük, ekonomik ve sosyal hakları aynı oranda gelişmemiştir. Biz bu yönüyle sağlıkta dönüşümü reddediyoruz. Çalışanların ihmal ve haklarının ihlal edilmediği yeni projeler talep ediyoruz\"

 

Kanayan Yara; Kürt Sorunu ve Darbe Zihniyeti

\"Ülkemizde kanayan yaraların başında ve en önemlilerinden birisi de Kürt sorunu diğeri ise halkın iradesini dizginleyen, engelleyen darbeler ve darbeci zihniyetidir\" diyen Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, \"Bizler bölgede yaşayan fertler olarak bölgedeki hassasiyetleri ve dengeleri çok iyi biliyoruz. Kürt sorununun farklı inanç kesimlerinin aynı ortak payda etrafında birleşerek kardeşliği ve uzlaşmayı öne alan bir yöntemle çözüleceğine inanıyoruz. Bölgemizin ekonomik sosyal ve siyasi sorunların halkın beklentisi göz önünde bulundurularak çözüleceği kanaatindeyiz. Hakkın ve haklının yanında olmak, mazlumla birlikte hareket etmek, kim tarafından olursa olsun zulme karşı durmak en önemli ilkemizdir\" şeklinde konuştu. (Emrullah Araz / Osman İçli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir