• DOLAR 32.462
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2440.71
  • ...
Bingöl il Müftülüğünden Hac Semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl İl Müftülüğü tarafından, merkez Hacı Hıdır Camiinde 3 Eylül`de başlayan ve bugün sona erecek olan hac seminerine katılanlara, kutsal topraklarda ne yapacaklarına ilişkin müftülük görevlileri tarafından bilgilendirildiler. İl Müftüsü Mecit Can`ın da katıldığı hac seminerinde, Kâbe etrafında tavaf yapılması, temsili olarak gösterildi.

 

Müftü Can: Kul Hakkına Riayet Gösterin
Hac ibadetinin herkese nasip olmadığını ve bu nedenle iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Müftü Can; \"Hacı adaylarının kutsal beldelerde dua, zikir, tövbe, Kur`an-ı Kerim tilavetine daha fazla zaman ayırmalarını ve kul hakkı konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini söyledi.

 

Hac Bize, Allah`ın Bir İkramıdır
Müftü Can konuşmasını şöyle sürdürdü; \"Hac bize Allah`ın bir ikramıdır, bu nedenle burada yapacağımız davranışlara daha çok dikkat etmeliyiz, her birimiz Allah ve Resulünün misafirleri olmanın yanı sıra, aynı zamanda ülkemizin birer temsilcisi durumundayız. Bu nedenle davranışlarımıza dikkat ederek ülkemizi ve milletimizi en iyi bir şekilde temsil etmeliyiz\" diye konuştu.

Bu yıl Bingöl`den 310 hacı adayının hac farizası için kutsal topraklara gideceği belirtildi. Çıkışlar ise 17 Eylül ile 22 Eylül 2012 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir