• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Seçmeli Ders Başvuru Tarihleri Beli Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır Valiliği 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm resmi ve özel ilkokul ve ortaokullarda seçmeli dersler ile ilgili izlenecek yol ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

 

Yapılan açıklamada seçmeli derslerin öğrencilerin ilgi, yetenek ve istekleri doğrultusunda velisinin de rehberliğinde öğrenci tarafından seçileceği hatırlatıldı.

 

Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

 

-Ortaokullarda kayıtlı 5. sınıf öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı`nın www.meb.gov.tr internet adresindeki seçmeli derslerin tanıtımlarını 03-10 Eylül 2012 tarihleri arasında inceleyerek hangi dersleri seçeceklerine karar vereceklerdir.

 

-Ortaokul 5. sınıf öğrencileri seçmeli derslerle ilgili yazılı dilekçe müracaatlarını 10-12 Eylül 2012 tarihleri arasında öğrenim göreceği ortaokul veya imam hatip ortaokulu müdürlüğüne ulaştıracaktır.


-Dilekçeler okul yönetimlerine ulaştıktan sonra 13-14 Eylül 2012 tarihlerinde e-okul/kurum işlemleri/ders işlemleri/seçmeli ders belirleme ekranından seçilen dersler okul yönetimi tarafından her öğrenci için ayrı ayrı işaretlenecektir.

 

- Haftalık ders saati sayısına göre ortaokullarda 8 saat, imam hatip ortaokullarında ise 4 saat seçmeli ders seçilecektir. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir