• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`da yayın yapan gazete ve internet sitelerinden bazı haber başlıkları;

 

VAN OLAY GAZETESİ: Sel Mağduru Köye Taziye Ziyareti
Geçtiğimiz Pazar günü Van`ın Özalp ilçesinin Boğazkesen köyünde 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan sel felaketi sonrası Van Köyleri Dayanışma Derneği, köye taziye ziyaretinde bulundu.

 

Vanlılar Tavaf Heyecanını Şimdiden Yaşadı
Van İl Müftülüğü tarafından bu yıl hacca gidecek olan hacı adayları için Kabe motifli maket hazırlandı. Hacı adayları maket etrafında tavaf provası yaparken kimi hacı adayı duygulularına hakim olamadı.

 

\"İndirelim Duvarlardan Kuran`ı, Başucu Kitabımız Yapalım\"
Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) Van Şubesi; hafızlara, erkeklere, bayanlara ve çocuklara ayrı ayrı kategorilerde hafız dinleme, tecvit, talim, sahih okuma, Arapça kursları başlattığını ilan ederek, bu konuda halktan gerekli duyarlılığı beklediklerini ifade etti.

 

ŞARK YILDIZI: 6 Bin Kişi Kapasiteli Yurtlar Ekim`de Hazır
Van Yüzüncü Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, geçtiğimiz yıl yaşanan iki yıkıcı depremin ardından güçlendirilen yurtlarda öğrenci alımına başlandığını söyleyerek, \"6 bin kapasiteli yeni yurtlar ekim sonu gibi bitecek ve öğrencilerimizi yerleştiremeye başlayacağız. Yakın zamanda ön kayıtlarını alacağımız yeni yurtlarla birlikte yurt talep eder öğrencilerimizin ihtiyacına cevap vermiş olacağız.\"dedi.

 

VAN POSTASI: TOKİ ile Kentler Yenileniyor
Başkan Ahmet Faruk Karabel: 2003 yılından bu yana Türkiye`nin 81 ilinde ve 800 ilçesinde 556 bin 260 konut yaptık. `Bursa şehrini baştanbaşa TOKİ inşa etti` diye düşünebiliriz.

 

Hayvan Satışı Durma Noktasına Geldi
Daha önce binlerce hayvanın getirildiği pazara şimdi günde ortalama 150- 200 hayvan getiriliyor.

 

VANGÖLÜ EKSPRES: Erciş`te Deprem Konutlarının Kurası Çekildi
Başbakanlık TOKİ tarafından ilçede yaptırılan deprem konutlarından bin 600`ünün kurası çekildi.

 

Van`da Taşımalı Eğitim Sistemi
Van 31 Numaralı Umum Servis ve Okul Taşıtları Kooperatifi Başkanı Mümtaz Atacan, geçtiğimiz yıl meydana gelen depremden hasar gören ve yapımı halen devam eden bazı okulların eğitim öğretim yılına yetişmemesi durumunda görev verilmesi halinde taşımalı eğitime hazır olduklarını söyledi.

 

DOĞU ANADOLU: 25 Yıldır Yılanlı Evde Yaşıyorlar
Gevaş ilçesinde 8 kişilik Kalkan ailesi, 25 yıldır yaşadıkları evde yılanlarla mücadele ediyor. Belki bir gün yok olurlar düşüncesiyle sabreden aile, yılanların sayısının artmasıyla birlikte korkmaya başladı.

 

Belediye Binası Satılıyor
Van Belediyesi Meclisi eylül ayı toplantısı devam ediyor. Belediye Başkan Vekili Sabri Abi başkanlığında üyelerin katılımıyla eylül oturumlarını sürdüren Belediye Meclisi, ele aldığı gündem maddelerini karşılıklı görüşmeler sonucunda karara bağlayacak.

 

BÖLGE GAZETESİ: Hacı Adaylarına Kâbe`yi Tavaf Provası
Van İl Müftülüğü tarafından 2012 yılı hacı adayları için Kâbe`yi tavaf semineri düzenlendi.

 

KESK`ten Darp Olayına Tepki
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Van Şubeler Platformu üyeleri, geçtiğimiz günlerde Van Ferit Melen Havaalanı`nda çalışan bir memurun yöneticisi tarafından darp edilmesini protesto etti.

 

PRESTİJ HABER: \"Van`ı Almak İçin Seferber Olun\"
Depremin ardından yapılan ve tamamlanan TOKİ Afet Konutlarının kura çekim törenine katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, partisinin il başkanlığına yaptığı ziyarette Van Belediyesi`ni almak için herkesin seferber olması gerektiğini söyledi.

 

`İller Arasında Fark Var mı?`
Van İl Genel Meclisi Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanı Kemal Güler, Van`da yaşanan sel felaketinde 2 vatandaşın yaşamını yitirdiğine ve büyük bir maddi hasarın oluştuğuna dikkat çekerek, \"Aynı durum Samsun`da olunca devlet seferber oldu ama Van`da hiç bir yetkili kılını kıpırdatmadı, Van ile Samsun arasında ne fark var, merak ediyoruz?\" diye sordu. (Mahmut Aytekin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir