• DOLAR 32.452
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2436.25
  • ...
Karpuz Fiyatı Üreticiyi Üzdü Tüketiciyi Sevindirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Güroymak`ta (Norşin) karpuz fiyatlarının düşmesi üreticileri üzdü. Üreticileri aşırı düşen fiyatlar nedeniyle çok zor durumda olduklarını ifade ederek piyasa sürdükleri karpuzların üretim masraflarını karşılayamadığını ifade ettileri.

 

Güroymak`ın Değirmenköy(Mışaxşın) köyünde karpuz üreticiliğini yapan Nedim Onay, dönümlerce araziyi karpuz için ayırdıklarını ve karpuz üretimi için aileleriyle birlikte aylarca emek verdiklerini ancak emeklerinin karşılığını alamadıklarını ifade etti. Onay, \" Hasat döneminde karpuzlarımız para etmedi.Karpuzları satmak için araç kiralayıp karpuzları il, ilçe ve çevre köylere götürüp 16kg gelen karpuzu 2.5 lira gibi cüzi bir fiyata satmak zorunda kaldık. Böyle olunca masraflarımızı dahi karşılayamadık.\"

 

Tüketici  Memnun
Tüketici ise karpuz fiyatlarından son derece memnun. Vatandaşlar karpuz fiyatlarının düşmesi nedeniyle karpuzu bol bol tüketiklerini ifade ediyorlar.

 

Karpuz fiyatlarından memnun olan vatandaşlardan Sabri Savcı \"Şimdiye kadar fiyatlar yüksekti evimize karpuz alamıyorduk. Bundan sonra fiyatların düşmesiyle evimize bolca karpuz götürüp tüketeceğiz. Rabbim böylece biz fakirlerin yüzünü güldürdüğü için kendisine şükür ediyoruz.\" dedi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir