• DOLAR 34.291
  • EURO 37.197
  • ALTIN 2982.043
  • ...
`Bizlerlerle Beraber Ailelerimiz de Mağdur Oldu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN- Atanamayan sınıf öğretmenleri için Mersin Taş Bina önünde bir basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada eğitim sistemi eleştirilerek tepkiler dile getirildi. Atanamayan sınıf öğretmenleri adına basın açıklamasını Yusuf Bozkurt okudu.

Kendilerine ayrılan kontenjanla mağdur olduklarını belirten Bozkurt, "Bizler 4+4+4 sistemi ile bir günde değişen sınıf öğretmenleriyiz. Sadece bu yıl sınava umudunu bağlayan 18 bin 370 kişiyiz. Gelecek yıllarda da atamanın bu kadar asgari olması durumunda gittikçe büyüyecek olan kitleyiz. Hepimiz heyecanla kılavuzu bekledik. Israrla mağdur olmayacağımız söylendi. Kılavuz açıklanınca mağdur olan sadece 18 bin 370 kişi değil hepimizin annesi babası kardeşleridir. Heyecanla kılavuzu beklerken bize lütfedilen sayıyı görünce şok olduk. Annelerimiz ağladı, bizler beraber, babalarımız derin düşüncelere daldı. 4 yıl önce yüksek puanlar alarak girdiğimiz geleceğimizi parlak gördüğümüz branşımız bir günde karartıldı." dedi.

Göreve getirilenlerin veteriner, ziraat mühendisleri, işletmeciler, iktisatçılar, ve ücretli öğretmenler olduğunu söyleyen Bozkurt, "Bu yıl okula başlayacak öğrenci sayısı yüz binlerce artmışken 18 bin 370 sınıf öğretmenini işsiz bırakmak kendi eğitim sisteminizi ve bizi katletmek olur." şeklinde konuştu.

Atanamayan kızı Yeziye Akbaş`a destek olmak için basın açıklamasında bulunan veli Miase Akbaş ise kızının bir yıldır okulunu bitirdiğini ve atanamadığını ifade ederken gözyaşlarına hakim olamadı.

Bir araya gelen grup yapılan basın açıklamasından sonra "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz" sloganlarını attıktan sonra sessiz bir şekilde dağıldılar.
(Osman Öksüz-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir