• DOLAR 34.145
  • EURO 37.076
  • ALTIN 2954.722
  • ...
`Oğlum Kayınvalidesinin Taziyesi İçin Suriye`deydi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - İngiliz Independet gazetesinin Ortadoğu muhabiri Robert Fisk`in Suriye deki bir hapishanede görüşüp röportaj yaptığı Gaziantepli Cuma Öztürk`ün ailesi, medyada "Afganistan-Pakistan sınırında aylarca eğitim aldıktan sonra Türkiye`den Şam`a kaçakçılık hattı oluşturmak için Suriye`ye gittiği" yönünde çıkan haberlere tepki gösterdi.

Cuma`nın hiç bir örgütle ilişkisinin olmadığını ifade eden Öztürk ailesi, kayınvalidesinin cenazesi nedeniyle Suriye`de bulunurken kimlik kontrolü sırasında Türkiyeli olduğu için Esed Askerleri tarafından tutuklandığını söylediler.

Gaziantep merkez Şahinbey ilçesinde oturan Cuma Öztürk`ün annesi Güllü Öztürk, oğlunun Suriyeli kayınvalidesi Melihe Süleyman`nın taziyesi nedeniyle Halep`te bulunduğunu belirterek şunları söyledi, "Bundan 8 ay önce Cuma`nın Kayınvalidesi Halep`te vefat etti.Cuma ile birlikte ailece hepimiz Halep`e taziye`ye gittik.Orada bir kaç gün kaldıktan sonra döndük. Cuma ise Taziye için bir kaç gün daha kalacaktı. Bizden sonraki günde Cuma Halep`te kayınbabasının evinin önünde otururken Suriyeli askerler tarafından kimliği sorgulanmış ve Türkiyeli olduğu anlaşılınca gözaltına alınmış. Yaklaşık sekiz aydır çocuğumuzdan haber alamıyorduk" dedi.

Medyadaki `Afganistan-Pakistan sınırında aylarca eğitim aldıktan sonra Türkiye`den Şam`a kaçakçılık hattı oluşturmak için Suriye`ye gittiği` yönündeki haberlere sert tepki gösteren Anne Öztürk, "Türkiye`deki medya oğlumu terörist olarak gösterdi. Ne Afganistan`a gitti nede Pakistan`a, Suriye` de ise sadece kayınvalidesinin taziyesi için bulunuyordu" dedi.

Anne Öztürk, oğlunun kurtarılması için Türkiye`deki yetkililere yardım çağrısı yaptı. (Şefik Mert-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir