• DOLAR 34.23
  • EURO 37.156
  • ALTIN 2960.08
  • ...
`Kur`an`ı Duvarlardan İndirip, Başucumuza Bırakalım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Konu ile ilgili açıklama yapan EHAD Van Şube Başkanı Abdulmecit Bilmez, teşkilatlarının Kuran`a hizmet etme aşkıyla yola çıkmış tüzel bir kuruluş olduğunu söyledi.
 
Bilmez, "Amacımız; Kur`an-ı Kerim`i öğrenen, öğreten, muhtevasına vakıf olmaya çalışan ve bu uğurda hizmet verenlere her türlü katkıda bulunmak, bu amaçla faaliyet gösteren kişi, kurum ve kuruluşların sorunlarına çözümler üretmek ve stratejiler geliştirmektir. Öncelikli hedefimiz Kuran-ı Kerim`i tadili erkâna göre sahih okuyamayanlara Kuran-ı Kerim`i Sahih okuma dersleri vermektir. Bu konuda imam hatip mezunlarını hafız öğrencileri yeterlilik sınavına hazırlıyoruz. Hafız olan kardeşlerimize hafızlığın öneminden bahsediyoruz" dedi.
 
Derneklerinin farklı komisyonlardan oluştuğunu söyleyen Bilmez, Örneğin Eğitim Komisyonu, Kuran Kursları Komisyonu, Müesseseler komisyonumuz, Hanımlar komisyonumuz gibi 10 komisyonumuz bulunmakta ve her komisyonun ayrı başkanı bulunmaktadır. Bu hizmetimiz sistemli ve profesyonel olarak yapılmaktadır. Hanımlar komisyonumuz ise özellikle bayan hafızlar üzerine yoğunlaşarak hafızlıkları devam edenlerin ve hafızlığı bitirenler için tecvit, talim ve hafız dinleme dersleri yapmaktadır. Hafız olmayanlar için ise sahih okuma dersleri yapılmaktadır" ifadelerini kullandı.
 
"Gelin Hep Birlikte Kur`an-ı Kerime Sahip Çıkalım"
EHAD Van şubesi olarak başlattıkları Kuran`ı Kerim kurslarına halktan büyük bir duyarlılık beklediklerini belirten Bilmez, "Siz değerli Van halkından isteğimiz; indirelim duvarlardan Kuran`ı, başucu kitabımız yapalım. Gelin hep birlikte Kuran-ı Kerim`e sahip çıkalım, Kur`an-ı Kerim`i en güzel şekilde öğrenelim ve öğretelim. Kur`an-ı Kerim`i hayatımıza tatbik edelim, Kuran-ı Kerim`le oluşturalım hayat programımızı. Kur`an-ı Kerim`i en güzel şekilde anlayalım ve anlatalım, Kuran-ı Kerim`le çözelim sorunlarımızı ve Kur`an-ı Kerim`le kardeş olalım" diye konuştu.
 
Öte yandan kursa başvurmak ve bilgi almak isteyenler için adres ve telefon numaraları şöyle: Şerefiye Mahallesi İrfan Baştuğ Caddesi, Faruk Levent İş Merkezi A Blok Kat:2 No:24 Merkez/VAN- İrtibat No: 0544 461 91 20-0505 762 30 41 (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir