• DOLAR 34.287
  • EURO 37.506
  • ALTIN 2931.032
  • ...
Alkol Uyuşturucu ve Tütünden Uzak Durulmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Halk Sağlığı Haftası nedeniyle, Şırnak Halk Sağlığı Müdürü Dr. Muhsin Hayyam Elçi yazılı açıklama yaptı.

,

Açıklamasında, hafta boyunca ortak yaşam alanlarını, dere yataklarının geçiş noktalarını, sularımızı daha sık gezerek yerinde tespitlerde bulunacaklarını belirten Elçi; \"Halk sağlığının önemini anlatıp, sağlığı geliştirme ve hastalıklardan korunma konusunda toplumu ve harekete geçmesi gereken diğer kurumları bilgilendireceğiz. Sağlıklı toplumların oluşmasında birey sağlığının önemine dikkat çekmeyi hedefliyoruz.\" dedi.

Sağlıklı ve başarılı bir toplumun yaşam kalitesini yükseltmek ve hastalıkları oluşmadan önce önlemek için, Halkın arasında sağlıkla ilgili yanlış bilgileri ortadan kaldırmanın ve doğru bilgilendirmenin gerekliliğini vurgulayan Dr. Muhsin Hayyam Elçi, \"Halk Sağlığı çalışmalarındaki en önemli adımlardan biri olan Aile Hekimliği Uygulaması sayesinde, toplumun temel taşı olan bireylerin sağlığı ve düzenli olarak takip altına alınması. Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırılması, toplum bilincini yükselterek hastalıklar meydana gelmeden önlenmesi ve hayat standartlarının yükseltilmesi halk sağlığı çalışmalarında bakanlığımızın ana hedefleridir.\" ifadelerini kullandı.

Uzun, mutlu ve sağlıklı bir ömür geçirmek için belirlenen 10 stratejiye uyulması gerektiğini belirten Elçi; \"Alkol kullanmamayı, sağlığınızı kontrol ettirmeyi, sağlıklı beslenmeyi, uyuşturucudan ve tütünden uzak durup güvenlik almayı, egzersiz yapmayı, iyi uyumayı, stresi uzaklaştırmayı ve kilonuzu kontrol etmeyi, ihmal etmemek gerekir.\" uyarılarında bulundu. (Emcet Yalçın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir