• DOLAR 34.185
  • EURO 37.053
  • ALTIN 2976.451
  • ...
Türkiye`nin Dönüşümü Anlatılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, afet riski altındaki alanların dönüşümünü sektör temsilcilerine anlatacak. Bu ayın sonunda ilk kazmanın vurulması beklenen afet riski altındaki alanların dönüşümünde yer alacak olan sektör temsilcilerine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bilgilendirme toplantısı yapacak.

 

\"Depremin ne zaman geleceği belli değil, ancak neler yapılacağı belli\" sloganıyla yapılacak toplantıların ilki, bu ay İstanbul`da Bakan Erdoğan Bayraktar`ın katılımıyla başlayacak. Daha sonra İzmir, Bursa, Kocaeli ve Van`da toplantılar devam edecek.

Sektör Temsilcilerine Kentsel Dönüşüm Anlatılacak
Belediye, müteahhit, mühendis odaları ve şehir plancıları temsilcilerinin katılacağı toplantılarda, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Bursa gibi nüfus yoğunluğunun fazla olduğu ve birinci derece deprem bölgesi olan illerde, yapılacak çalışmalar ile ilgili katılımcılara bilgi verilecek.

Toplantının İkinci Ayağı 15 Eylül`de Van`da
Van`da meydana gelen ve 25 saniye süren 7.2 şiddetindeki depremin birinci yılına yaklaşılırken, sektör temsilcileri ile bakanlık yetkilileri Van`da buluşacak. Van`da aynı şekilde bir felaketin yaşanmamasına yönelik neler yapılabileceğinin anlatılacağı toplantı, 15 Eylül`de Bakan Erdoğan Bayraktar`ın katımlıyla geçekleşmesi bekleniyor. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir