• DOLAR 34.249
  • EURO 37.115
  • ALTIN 2957.68
  • ...
Üniversiteye Yerleşen Öğrencilere Yardım Standı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi`nde 2012-2013 akademik yılı için öğrenci kayıt maratonu devam ediyor. Kayıt ücreti alınmayan üniversite olma özelliğini taşıyan Dicle Üniversitesi, merkezi yerleştirme ile yaklaşık 6000 ön lisans ve lisans öğrencisi, Dicle Üniversitesi`nde okumaya hak kazandı. Özel yetenek sınavı ve lisansüstü sınavla gelen öğrencilerle birlikte bu sayı yaklaşık 7000 civarında olacak. 3 Eylül`de başlayan kayıtlar 7 Eylül`e kadar devam edecek.

Dicle Üniversitesi`ni kazanan yeni öğrencilere İslami STK`lar kayıt bürosu önünde kurdukları stantlarla yeni öğrencilere kayıt sırasında hem yardımcı oluyor hem de barınma imkânı sunuyorlar.

İkra Eğitim Derneği
Çalışmaları hakkında bilgi veren İkra Eğitim Der yetkililerinden Muhammed Avcı, "gençlerimizin manevi boşluklarını doldurmak, ruhi çalkantılarına deva olabilmek, asosyal bir duruma getirilen gençlerimizi sosyalleştirmek, öz ve maneviyatlarını diriltmek, toplumun her türlü sorunlarına mercek tutup çözümler üretmek amacıyla 2005`ten bu yanan çıktığımız bu kutulu yılda her yıl katlanan, büyüyen aşkımızla sizlere hizmet etmenin hazzını yaşıyoruz" dedi.

Kayıt yapmaya gelen yeni öğrencilere kayıt esnasında ve barınma konusunda yardımda bulunduklarını belirten Avcı,"İkra Eğitim Derneği bünyesinde yürüttüğümüz seminer, konferans ve bilgilendirici toplantılarla, gezi, piknik spor gibi sosyal aktivitelerle, düzenlediğimiz bilgi ölçücü yarışmalarla, halkımızın yararlarına merhem olmak için yürüttüğümüz sağlık çalışmalarımızla derneğimizde istifade edebilecek geniş ve zengin kütüphanelerimizle hizmet ediyoruz. Yurtlarımızla da öğrenci, kardeşlerimize barınma konusunda yardımcı oluyoruz" diye konuştu.

HASEV Vakfı
Gelen talebelere barınma ve İslami açıdan yardımda bulunduklarını, Temel gayelerinin topluma yararlı terbiyeli talebeler yetiştirmek olduğunu ifade eden HASEV Vakfı yetkililerinden Muhammed Yıldırım, "Vakıf olarak amacımız, Üstad Bediüzzaman`ın temel düsturlarını yaşayan ona uygun hayatını tanzim eden talebeleri muhafaza etmek, onlara İslami hayatı yaşatmak, Risale-i Nur`un düsturlarını onlara anlatmak, İslami şuurlar şuurlanması, kendini muhafaza etmesi topluma örnek bir birey olması onların âlemini Risale-i Nur`la aydınlatma" diye konuştu.

İlim Yayma Cemiyeti
Amaçlarının, öğrencilerin sadece barınma ihtiyaçlarını değil aynı zamanda ilmi ve ahlaki gelişimlerini de tamamlayabilecekleri bir ortam oluşturmak olduğunu belirten İlim Yayma Cemiyeti yetkililerinden Recep Yıldırım, "Bu amaç doğrultusunda Selahaddin Eyyubi erkek öğrenci yurdu ve Mevlana Halit kız öğrenci yurdunda öğrencilerimize hizmet veriyoruz. Farabi Bilgi evinde düzenlediğimiz, Arapça, İngilizce Farsça, Hat, Ebru, Ney kursları ve tarih, felsefe, sosyoloji okumaları ile öğrencilerimizi her yönden geliştiriyoruz" dedi. (Veysi Çetik / Ayetullah Turgut - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir