• DOLAR 34.293
  • EURO 37.228
  • ALTIN 2990.042
  • ...
Mersin`de 130 Orman İşçisi İş Başı Yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Törene, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt, Orman Genel Müdür Yardımcısı İsmail Üzmez, Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer katıldı.

Yangınların en büyük nedeninin ihmal ve tedbirsizlik olduğunun altını çizen Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ormanları korumanın herkesin ortak bir mesuliyeti olduğuna işaret etti.

Güzeloğlu, \"Orman Bölge Müdürlüğü`nün her alandaki çalışmalarının takipçisi ve destekçisi olmak zorundayız. Mersin`in orman koruma ve fidan dikiminde Türkiye`nin şampiyonu olması gibi. Bunu sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bu yıl da birinci olmak istiyoruz dedi.

Orman Genel Müdür Yardımcısı İsmail Üzmez de orman yangınlarında şimdiye kadar 130 can verildiğinin bilgisini verdi.

Yıllık 2 bin 500 yangının toplamda 190 bin hektar alanın kaybına neden olduğunu belirten Üzmez, \"Hassas bir coğrafyada yer alan ülkemiz ormanların korunması için araç filosunu ve işçisini her geçen gün güçlendiriyor. Toplamda 22 bin 500 işçi çalışıyor. 5 bin 500`ü mevsimlik diğerleri ise kadrolu. İspanya ve Yunanistan gibi ülkelerdeki orman kaybı ülkemizdeki sayının tam 5 katı kadar. Bu sene 5 bin işçiye ihtiyacımız vardı, ancak Maliye Bakanlığımız 2 bin 250 işçi verdi. En hassas bölgelere en üst düzeyde işçiyi aktardık. Mersin bu bağlamda en yüksek işçiyi alan illerden bir tanesidir\" diye konuştu.

Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt ise orman yangınlarının engellenmesi için tedbirlerin alınmasının önemine işaret ederek, hayata karşı olan sorumlulukların iyi bilinmesi gerektiğini anlattı. Konuşmaların ardından Mersin Valisi 130 yeni orman işçisine işe başlama belgelerini teslim etti.

Yangın Yönetim Merkezi

Mersin Valisi Güzeloğlu ve beraberindekiler daha sonra Mezitli ilçesine bağlı Davultepe beldesinde yangınların tek merkezden yönlendirilmesini amaçlayan Mersin Yangın Yönetim Merkezi`nin temelini attı. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir