• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Batman`da Kırsal Kesime Yönelik Çalışmalar Masaya Yatırıldı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Valisi İl Özel İdare Genel Sekreterliği`ne giderek önce birifing aldı, ardından kırsal kesime yönelik hizmetleri masaya yatırdı.
 
Özel İdare`nin Toplantı Salonu`nda birim yöneticileriyle tek tek tanışan vali Arslan, sonra kurumun hizmetleriyle ilgili detaylı brifing aldı. Yaklaşık 3 buçuk saat süren brifing sırasında Vali Arslan İl Özel İdare`nin yatırım ve hizmetlerini yakından inceleyerek değerlendirmelerde bulunarak, İl Özel İdare`nin hizmetlerinin gerek devlet, gerekse halk için oldukça önemli olduğunu vurgularken bu konuda hassas ve dikkatli olunmasını istedi.
 
Vali Arslan; "Felsefemiz Halka Hizmettir, Bunun Mazereti Olmaz"
Vali Arslan, brifing sırasında yaptığı konuşmada Batman`da hizmet standardını yükseklere çıkarmak için gayret göstereceklerini belirterek, İl Özel İdaresi`nin kırsal kesime en yakın hizmet birimi olduğunu, kırsal kesime ve köylülere her koşulda hizmetin en iyisini vermekle mükellef olduklarının altını çizdi. Arslan, "Köylümüz bizden ne istiyorsa, en iyisini; bıkmadan usanmadan yapmak durumundayız. Kanalizasyonu tıkandıysa açmak zorundayız. Bir kez daha tıkanırsa, biz bir kez daha açmak zorundayız. Kamu kurum ve kuruluşlarımızı da her alanda gelişmiş illerin standardına çıkartmak durumundayız. Vatandaşa hizmet bizim öncelikli hedefimiz olmalıdır. Huzurlu bir ortam içinde bugüne kadar güzel işler yapıldı, bundan sonra daha da güzelini yapmaya çalışacağız. Ben İl Özel İdaresinin bu ilde en iyi çalışan kamu kurumu olmasını istiyorum" şeklinde konuştu.
 
Vali Arslan; "Yatırımlar İçin Denetim Ekipleri Oluşturulacak"
Vali Arslan brifing sırasında Özel İdare`nin özellikle yol yapımı, asfalt, onarım, stabilize, su ve kanalizasyon çalışmalarından oluşan kırsal kesime yönelik hizmetlerinin yakın takibine verdiği öneme değinirken, bunun için "kontrol ve denetim ekipleri" oluşturulması talimatı verdi.
 
Zamanında bitirilemeyen çalışmalar konusunda da hassasiyet gösterilmesini isteyen Vali Arslan, bu konuda kesinlikle taviz verilmemesi gerektiğinin altını çizdi. İlçe Özel İdarelerinin çalışmalarını da masaya yatıran Vali Arslan, buradaki şantiyelerin disiplin altına alınarak daha aktif hale getirilmesini istedi.
 
Vali Arslan; "Vatandaşımıza Sağlıklı İçme Suyu Temin Etmek Asli Görevimizdir"
Vali Arslan, kırsal kesime yönelik yapılan çalışmaların en önemlilerinden birinin de su sorunu olduğunu belirterek köy içme sularının kalitesinden su depolarının bakım, onarım, klorlama ve temizliğine kadar her adımın yakından takip edilmesini istedi. Su depolarının periyodik olarak temizlenmesi ve bakımı için ekiplerin oluşturması talimatını veren Vali Arslan, aynı zamanda Batman köylerinin altyapı sorunlarının kalmaması için envanter çalışması başlatılmasını istedi.
 
Vali Arslan; "Kaçak Yapılaşmaya Asla Taviz Vermeyeceğiz"
Vali Arslan, imar ve kentsel iyileştirme konularına da değinirken ruhsat ve denetimler konusunda usule uyulmasını ve sıkı denetim mekanizmalarının oluşturulmasını istedi. Vali Arslan İl Özel İdaresi yöneticilerinden, yapılacak çalışmalarda kişilerin değil toplumun mutlu olmasının hedeflenmesi gerektiğini belirterek, geniş kesimlere hitap edecek kamu hizmetlerinin öncelenmesi gerektiğini, İl Genel Meclisiyle de görüşerek bu yönde yeni stratejiler geliştirilmesi gerektiği vurgusu yaptı.
 
Vali Arslan, brifingin tamamlanmasının ardından İl Genel Meclisi Toplantı Salonu`nu inceleyerek İl Özel İdare binasında ayrıldı. (M. Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir