• DOLAR 34.254
  • EURO 37.258
  • ALTIN 2927.746
  • ...
Milli Eğitim Bakanı Dinçer`e Bir Hatırlatma!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Marmara İnsani Hak Ve Özgürlükler Platformu (MİNHAP) eğitim yılının başlamasına kısa bir süre kala "Eğitim Yılının Arefesinde Bakan Dinçer`e Bir Hatırlatma!" başlığıyla bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada okullardaki başörtü yasağının kalkması ve karma eğitime son verilmesi için Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer`e çağrıda bulunuldu. Açıklamada "Biz Marmara İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu olarak; bir insanlık sucu ve ayıbı olan okullardaki başörtü yasağının kalkması ve karma eğitime son verilmesini istiyoruz. Vicdan ve özgürlüklerden yana herkesi bu konuda hassas davranmaya davet ediyoruz" ifadelerin yer verildi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ BÜYÜK BİR MESULİYETİ VAR
"Bugün insanlığın büyük bir anlayış sıkıntısı ve tahammülsüzlük boşluğu yaşadığı bir gerçektir. İnsanlığı huzura kavuşturacak yegane hizmet alanlarından biri sizin büyük bir mesuliyetle mensup olduğunuz Eğitim Bakanlığıdır" denilerek şu ifadelere yer verildi: "Eğitimin önemi ve mahiyeti şu atasözü ile çok güzel ifade edilmiştir. " medeniyet şahikasının merdiveni ilimdir" Kur`an-ı Kerim`in de ilk emrinin "oku" şeklinde nazil olması, Hz. Peygamber (sav)`in okuma yazma karşılığında kendisine muhalif olan bir nevi savaş suçlularını salıvermesi kanaatimizce mühim, dini, ilmi ve tarihi bir vesikadır. Kavramsal olarak içi boşaltılmış bu "OKU" kelimesi her eğitim yılının başında dile getirilir. Dikkat edilirse ayetin devamında eğitimin yani okumanın ALLAH namına olması net bir şekilde vurgulandığı ortadadır"

İSLAM HALKIMIZIN TEMEL ANLAYIŞIDIR
Evrensel değerleri içeren Kur`an-ı Kerim ve İslam`ın Müslüman halkımızın temel anlayışını oluşturduğuna dikkat çekilen açıklamada, " Bunlar birbirinden ayırt edilmesi mümkün olmayan et ve damarlar gibidir. Yani ahlaki değerlerden yoksun Kur`an`a bağlı bir İslam toplumunu düşünmek mümkün olmadığı gibi, Kur`an`sız bir İslam`ı ve ahlaki toplumu düşünmek de mümkün değildir. Bunun yanında İslam`dan yoksun bir ahlaki toplum oluşturmakta mümkün değildir. İşte bu yol ayrımında bulunan insanlık, ya yoksulluk yada savaş ve adaletsizliğin hâkim olduğu, ahlaki değerlerden mahrum bir meta düzenini devam ettirecek ve belki kendi kıyametini kendi eliyle koparacak bir yığınlar kümesine mahkum edecektir. Veyahutta bütün insanlığı huzura kavuşturacak, evrensel değerlerle bezenmiş, hak, adalet, yardımlaşma, dayanışma ve kardeşlik ilkeleriyle birlikte barış, özgür ve sevgi toplumlarının temelini atan yeni bir toplum bina edecektir" ifadelerine yer verildi.

SİZDE BU VEBALİN ALTINDAN KALKAMAZSINIZ

Karma eğitime ve başörtüsü zulmüne son verilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, "Müslümanların kahir ekseriyette olduğu Müslüman halkların yaşadıkları coğrafyalarda, Müslümanlar dışında herkes, inancını, ahlakını, yaşam değerlerini ve hukuk normlarını rahatlıkla hatta müftehir bir şekilde yaşaya bilmektedirler. İslam ülkelerinde, halen bir Müslüman bayan için örtüsüzlük dayatılıyorsa, erkek ve kız öğrencilerin karma eğitimi kanunla dayatılıyor ve bunu ne öğrencilere nede öğrencilerin velilerine danışılmadan dikta edilip dayatılıyorsa-ki dünya istatistiklerinde karma eğitimin verimsizliği tescillenmiştir- , bunun hesabı kim verecek? Bunun ne insani ne de ahlaki ve ne de evrensel değerlerde yeri bulunmamaktadır. Bu baskıcı uygulamayı halen devam ettirip ya da devam etmesine göz yumulursa bu vebalin altında kimsenin kalkamayacağı gibi sizde bu vebalin altından kalkamazsınız" ifadelerine yer verildi.
( Şükrü Gündüz - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir