• DOLAR 34.178
  • EURO 37.201
  • ALTIN 2938.298
  • ...
Temiz Eller Sağlıklı Gelecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Adana`da tüm ilkokulların birinci sınıf öğrencilerine tuvalet eğitimi ve el yıkama alışkanlığı kazandırarak daha sağlıklı bir neslin yetiştirilmesi amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği doğrultusunda \"Temiz Ellerimiz Sağlıklı Geleceğimiz Projesi\" başlatıldığı bildirildi.

Yaklaşık 665 ilkokulda uygulanacak projenin 2012-2013 Eğitim - Öğretim yılında başlayıp 4 yıl süreceği belirtilirken, 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı öğretmen eğitiminin 4-7 Eylül 2012 tarihinde Acil Sağlık Hizmetleri Bölge Eğitim ve Araştırma Uygulama Merkezinde (Hekimevi) saat 14.30 başlayacağı kaydedildi.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, bu yıl 302 okulun tuvaletlerine sıvı sabunluk, tuvalet kağıdı ve asacağı, kağıt havlu ve havluluk konulacağının ifade edilerek, her yıl yaklaşık 1500 ilkokul öğretmenine okullar açılmadan önce eğitim verileceği belirtildi.

Açıklamada, \"Sağlığın geliştirilmesi kapsamında; 4 yılın sonunda öğrencilerde el yıkama alışkanlığının kazandırılıp kazandırılmadığının da değerlendirileceği projede ayrıca bu öğrencilerin velileri ve evdeki diğer ebeveynleri, kamuoyu basın- medya yolu ile bu konuda aydınlatılarak farkındalık yaratılması sağlanarak, sağlık giderlerindeki maliyetin azaltılması da hedeflenmektedir\" denildi. (Mustafa Çiçek - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir