• DOLAR 32.494
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2434.271
  • ...
Cizre Köprüsü Çatlakları Korkutuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Cizre`de 1968 yılında yapılan ve İpek yolu üzerinde bulunan Dicle Köprüsü`nde oluşan çatlaklar, sürücü ve vatandaşları tedirgin ediyor. Ayrıca Cizre ile Silopi ilçesi bağlantılarını sağlayan köprünün, ana kolonları ve orta kolonlarının da çatladığı görülüyor.

 

Günde binlerce araçlar bu köprüyü kullanarak Habur Sınır Kapısı üzerinden Ortadoğu`ya yük taşıyor. Araç sürücülerin ve vatandaşların tepkisine yol açan köprü çatlakları tehlike saçıyor.

 

Cizre`den Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak`a yük taşıyan kamyon şoförü Adil Fidan, \"Köprü bu haliyle bizleri korkutuyor. Onarılsın. Yapılsın. Ne gerekiyorsa yapılsın. Yetkilileri göreve davet ediyorum yapsınlar.\" dedi.

 

\"Ulaştırma Bakanına Duyurulur\"
Ulaştırma Bakanlığı`na seslenen başka kamyon Şoförü Mehmet Çıkal da, \"Köprünün onarılması herkes için çok iyi olur. Sakat, yani er ya da geç birilerinin başına bir bela gelecek bir şeyler olacak. Bunun biran önce yapılması çok iyi olur. Ulaştırma Bakanına duyurulur\" ifadelerini kullandı.

 

\"Köprü Her An Yıkılabilir\"
Vatandaşlardan Zeki Macartay ise \"Evet öncelikle şuanda gördüğünüz güzel köprü dünyanın neresinde görecek olursan hemen Cizre`yi anımsatır. Çünkü iki tane böyle köprü vardır. Bir Hasenkeyf köprüsü bir de Cizre`de var. Tarih fışkıran bir köprü olduğu için Cizre için ayrı bir güzellik, bir sembol. Bu şekilde demirlerin çıkması, gördüğünüz gibi şuraların çatlaması, şu karşı tarafta gördüğünüz gibi çukurlar haline dönüşmesi köprünün her an yıkılabileceğini gösteriyor. Bu şekilde olunca da biz buradaki vatandaşların içi yanıyor. Devlet yetkililerine sesleniyorum: bugün ülkeler arasındaki ulaşımı birleştiren bu köprünün onarılmasını istiyoruz. Bütün yetkililere sesleniyorum: Bu köprü her an yıkıma mahkumdur ve tehlike saçıyor\" diye konuştu.

 

\"Yapıldığından Beri Bakım Yapılmamış\"
Köprüye şimdiye kadar herhangi bir bakım yapılmadığına değinen vatandaşlardan Zakir Özen de şöyle konuştu: \"Anladığım kadarıyla bu köprü 40-45 senedir yapılmış. Ben 30 yıl önce hatırlıyorum daha bu köprüye bir bakım yapıldığını görmedim. Geçen sene Zonguldak`ta yanılmıyorsam bir köprü çöktü. Belediye Başkanı anası ve 10-11 kişi kayboldu. Birkaç kişi de çıkartılmış çıkartılmamış öyle de olabilir. Böyle bir facia yaşamadan devlet tarafından bir önlem alınması gerekir.\" (Abit Dündar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir