• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Kur`an İlimleri ve Meal Sınavı 17 Kasımda Yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Kur`an Nesli Platformu Genel Başkanı M. Ali Altun yaptığı açıklamada, 67 merkezde aynı anda, 17 Kasım saat 10.00-12.00`da yapılacak olan Kur`an İlimleri ve Meal Sınavı`na başvuruların 1 Ekim- 5 Kasım 2012 tarihine kadar Kur`an Nesli Platformu üye ve destek veren tüm derneklerde yapılabileceğini kaydetti.
 
Sınava başvuru koşulları hakkında bilgi veren Altun, "Düzenlenecek olan bu sınava, başvuru ücreti olarak alınacak 3 TL karşılığında, 15 yaş ve üstü herkes başvurabilir. Başvurular bizzat yapılabileceği gibi, adayın kimlik bilgilerinin getirilmesi şartıyla herhangi bir yakını tarafından da yapılabilir" dedi.
 
Açıklamanın devamında; "Bizler Kur`an Nesli Platformu olarak Kur`an`ı zihinlere ve kalplere nakşetme arzusuyla çıktığımız bu yolda tüm imkânlarımızı seferber ederek bugüne kadar Allah`ın yardımı ile çok sayıda etkinlik gerçekleştirdik. Şunu iyi biliyoruz ki, Müslümanlar "Hablül Metin" olan Allah`ın ipine sımsıkı sarıldığında, Kur`an bir hayat projesi olarak okunup yaşama aksettirildiğinde inananlar galip olacak ve İslam`ın hüküm ferman olduğu bir dünyada şirkin ve zulmün beli kırılacaktır. Bu alanda yürüttüğümüz çalışmaların en önemli ayaklarından biri de şüphesiz düzenlediğimiz sınavlardır. Geçen yıl düzenlediğimiz ve binlerce kişinin katıldığı, ilk 20`ye girenlerin umreye gönderildiği Kur`an İlimleri ve Meal Sınavı, yine Türkiye çapında düzenlediğimiz ilk üçe giren yarışmacıların umre ödülü ile ödüllendirildiği güzel okuma yarışması, yine her ay "Kur`an İkliminde Her Aya Bir Sınav" adı altında platform çatısı altında bulunan tüm derneklerde her ay Kur`an-ı Kerim`in iki cüzünü kapsayan sınavları gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.
 
Altun, Kur`an nesli olarak kendilerini ebedi hayata bahşeden ilahi mesajın anlaşılması için, yeni neslin Kur`an`la buluşması için bu yıl da Kur`an İlimleri ve Meal Sınavını gerçekleştireceklerini ve yapılacak olan sınavda ilk 10`a giren Kur`an aşığı Müslümanları umre seyahati ile ödüllendirecekleri müjdesini verdi.
 
Sınavın içeriği, başvuru tarihi, koşulları, ödülleri ve yapılacak olan merkezler hakkında gerekli tüm bilgileri www.kurannesliplatformu.com adresinden öğrenilebilecek.
(Halid Coşkun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir