• DOLAR 32.585
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2459.926
  • ...
Özür Grubu İçin 10 İl Değil, 81 İl Açık Tutulmalıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Özür grubu atamalarında özellikle sınıf öğretmenleri için sadece 10 ilin açık gösterilmesi ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şubesi başta sınıf olmak üzere bulunduğu ilden başka illere özür grubu atanma isteğinde bulunan öğretmenleri hayal kırıklığına uğrattığı ifadelerine yer verdi.

 

Şimdi Her Yeni Sistem Çözüm Yerine Çözümsüzlük Getiriyor

Şube adına basın açıklamasını okuyan Diyarbakır Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Memiş, özür grubu atamalarının yılda ikiden bire indirilmesi, sınıf öğretmenlerinin norm dışına itilmesi, sendikaların öğretmenlerin sorunlarının çözümüne yönelik önerilerine Milli Eğitim Bakanlığının adeta karşı atağa geçmesinin sorunları çözme yerine çözümsüzlük ürettiğini söyledi.

 

Uygulamanın eğitim çalışanlarına huzur yerine huzursuzluk verdiğini belirten, Memiş huzursuz öğretmen huzur verebilir mi diye sorarak şöyle devam etti: \"Kendisi sorunlu olan başkalarının sorununu çözebilir mi? Sistemler insanların karşılaştıkları sorunları ortadan kaldırmak için üretilir. Her yeni sistem sorun çözme yerine çözüm üretiyorsa o zaman yeni sisteminde sorgulanması gerekir. Önemli olan sistem değil, insandır. Onun için İnsanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesi günümüze kadar hepimize ışık tutmuştur.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Olaya Müdahil Olmalıdır

Ailenin toplumun çekirdeği olduğu vurgusunda bulunan Memiş, Bu güne kadar millet olarak iç ve dış bölücü mihraklar tarafından yıkılamayışımızın sebebini ise aile yapımızın sağlamlığına bağlayarak, \"Özür grubu atamalarının ağırlığını eş durumu atamaları oluşturuyor. Eşler ayrı,
çocuklar ya annenin ya da babanın yanında veya çocuk olmasa yine karı-koca farklı illerde dört gözle mutluluk tablosu çizmek için bir araya gelecekleri günü sayarken önlerine birden bire koskoca bir belirsizliğin çıkmasıyla hevesleri kursağında kalıyor\" dedi.

 

Branş Fazlalığı Özür Grubu Atamalarında Sorun Teşkil Etmemelidir

Norm dışında kalan ve ataması yapılamayan öğretmenleri ferahlatmak Milli Eğitim Bakanlığının görevi olduğu ifadeleri ile basın açıklamasını sürdüren Memiş, Öğretmenlere sürekli çözüm yerine çözümsüzlük, umut yerine umutsuzluk önerilmesinin eğitim öğretimin bağrında açtığı tahribatın giderek büyüdüğüne dikkat çekti.

 

Memiş, 2012-2013 Eğitim-öğretim yılının açılmasına az bir zaman kala tüm öğretmenlerin Milli Eğitim-Bakanlığının ağzından kendilerinin moralitesini yükseltecek sözcükleri sabırsızlıkla beklediğini ifade ederek, çözüm önerilerini ise şöyle sıraladı:

 

-Geçmiş yıllarda olduğu gibi `il emri` yeniden uygulanmalıdır.
-İl dışı isteğe bağlı yer değiştirme dahil tayini çıkan öğretmenlerin aile bütünlüğünü sağlanmaması sözkonusu ise istekleri dahilinde gerekirse il dışı ataması iptal edilmelidir.
-Zorunlu hizmete tabi personelin öğretmen eşlerinin norm fazlası olması halinde bile özür grubu ataması yapılmalıdır.
-SBS ile çocukları ortaöğretim kurumlarına yerleşen öğretmenlerin atamaları yapılmalıdır.
-İller arasında öğretmenlerin karşılıklı olarak yer değiştirmesine imkan tanımak için becayiş uygulamasına izin verilmelidir.
-Öğretmenin özrü dolayısıyla tayin isteyemeyenlerin mağduriyeti giderilmelidir. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir