• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Camide İçki Festivaline Tepkiler Çığ Gibi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Türk Diyanet Vakıf-Sen Adana Şube Başkanı Ayhan Arabacı, İsrail`in 5 Eylül`de bir camide içki festivali düzenleyecek olmasına çok sert tepki gösterdi.

 

İsrail`in bir camide içki festivali düzenleyecek olmasının kabul edilecek bir durum olmadığını belirten Ayhan Arabacı, yaptığı yazılı basın açıklamada, tüm Müslümanları bu girişimi engellemeye davet etti.

 

Müslümanlara düşmanlıkta sınır tanımayan İsrail`in bir camide böyle bir iğrençliğe imza atmaya hazırlanmasının kabul edilemez olduğunu dile getiren Arabacı, \"Mabetler dinlerin kutsal mekanlarıdır. Savaşlarda dahi bu mekanlara dokunulmaması gerektiğine tarih şahit olmuşken, mabetlerde özellikle de Müslümanlar için çok önemli bir mekan olan camide böyle bir festivali yapmayı değil, düşünmeyi bile şiddetle ve nefretle kınıyoruz\" dedi.

 

İsrail`de bir belediyenin Osmanlı döneminde yaptırılan Beersheba Camii`nde içki festivali yapma girişiminin İsrail Hükümeti tarafından derhal engellenmesi gerekmektedir. Tüm Müslümanları da bu olayın üzerinde durmaya ve bunu engelleme için girişimde bulunmaya davet ediyorum.\" dedi. (Mustafa Çiçek - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir