• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Tedavi Edilmezse Gözlerini Kaybedecek...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA-Viranşehir ilçesinde yaşayan İbrahim Doğan, damar tıkanıklığı hastalığı nedeniyle gözlerini kaybetmek üzere… Çektiği acılara son vermek isteyen Doğan, gittiği her kapıdan eli boş dönmüş.
 
Fakirliği nedeniyle hastaneler onun tedavisinden kaçınmışlar… Hastalığı nedeniyle gözleri her gün büyüyen ve artık çocuklarının bile kendisinden korkar hale geldiği Doğan, kendisini bu acılardan kurtaracak bir şefkat elini bekliyor.
 
Hastalık sürecini anlatan Doğan, "Damar tıkanıklığı şikâyeti ile Adana`ya gittim. Beni Ankara Başkent Hastanesi`ne sevk ettiler. Ankara`da beni İstanbul Cerrah Paşa Hastanesi`ne sevk etti. Burada yapılan tetkikler neticesinde ameliyat edilmem gerektiği ve yapılacak ameliyata hem göz ve hem de beyin doktorların ameliyatı ortaklaşa yapmaları gerektiği belirtildi. Bütün uğraşlarıma rağmen söz konusu ameliyat değişik bahaneler ile yapılmadı. Özel bir hastaneye gitmem tavsiyesinde bulundular. Fakat maddi imkânım olmadığından dolayı gidemedim. İstanbul, Ankara ve Gaziantep`te yaptığım bütün başvurulara rağmen randevu verilmedi. Bilgilerim ve telefon numaram alınmasına rağmen arayacıklarını dile getirdiler fakat bir türlü aramadılar"dedi.
 
Yıllardır sağlık sorunu yaşadığını ve çektiği acılardan dolayı hayatının altüst olduğunu ifade eden Doğan, "Hastaneler, Sağlık Bakanlığı, milletvekilleri, valilik ve kaymakamlık nezdindeki bütün girişimlerim sonuçsuz kaldı. Viranşehir milletvekilimiz Mehmet Akyürek destek sözü vermesine rağmen bir girişimde bulunmadı.
 
Ben yaşlı ve yeşil kartlıyım. Yol masrafını bile karşılayamıyorum. İstanbul`a gidiş biletlerim elimde mevcut ve 30 bileti geçmiş durumadır. 7 çocuk babasıyım. Başbakanımız Urfa`ya geldiğinde kendisine bu konu ile ilgili bir dosya sundum ama bir netice alamadım. Sağlık Bakanlığına şikâyet dilekçesi verdim netice alamadım. Tansiyonum var. Maddi olarak çöktüm. Göz rahatsızlığım neticesinde ne çalışabiliyorum ve nede yatabiliyorum. Çocuklarım benden korkar oldu. Eşim ile aram açılmış durumda. Ameliyat olmasam gözlerimi kaybedeceğim ve gözlerim her geçen gün dehada büyümektedir. Yollara düşmekten ve hastane sıralarında sürünmekten artık bıktım." İfadelerini kullandı.
 
Tedavisi için yetkililerden yardım beklediğini ifade eden Doğan, "Hayır, sahiplerinden de destek bekliyorum. Hayatımı alt üst eden bu derdinden artık kurtulmak istiyorum. Hastalığım için bana ulaşmak isteyenler "0542 348 32 42 ---0542 504 05 22" nolu telefonlardan bana ulaşbilerler." dedi. (Sabri Acet—İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir