• DOLAR 32.421
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2441.32
  • ...
"Genç neslimizin bu sınavın içinde olması büyük bir kazanımdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Vakfı Sözcüsü Yahya Oğraş, Türkiye geneli "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla gerçekleştirdikleri Siyer Sınavı hakkında İLKHA'ya açıklamalarda bulundu.

Bu yılki Siyer Sınavını gerçekleştirdiklerinden ötürü sözlerine hamd ile başlayan Oğraş, sınavın 74 ilde yaptıklarını belirtti.

Sınavın sorunsuz bir şekilde tamamlandığını aktaran Oğraş, "2012 yılından bu güne kadar bu sınav rutin olarak yapılıyor. Genel itibariyle artık halkımız da buna alıştı, ciddi bir şekilde katılım da gösteriyor. Biz de Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak buna vesile olduk, olmaya da devam edeceğiz. Her kesimin de katılımda bulunduğu, beğeni ile istek ve dileklerini dile getirdikleri bir sınav oldu." dedi.

Sınavın, kaybedeni ve zarar edeni olmayan, her şeyden önce rıza-i ilahi çerçevesinde yapılan bir sınav olduğunu belirten Oğraş, "Gönüllü olarak tüm öğretmen ve eğitimci kardeşlerimiz görev aldılar. Biz de bu kardeşlerimize teşekkürü bir borç olarak biliyoruz. İnşallah bundan sonraki yıllarda da yine aynı şekilde sınavlarımız devam edecektir. Rabbim nasip ederse bu sınav, özellikle 'O'nu Oku O'nu Yaşa' teması çerçevesinde Hazreti Muhammed'in hayatını hem öğrenme hem de yaşama adına ve onun şefaatine, komşuluğuna nail olabilme şerefidir inşallah. Bizler bu niyet ve iradeyle yola koyulduk." ifadelerini kullandı.  

"Bu yıl 180 bin başvuru oldu"

Siyer Sınavına yapılan başvuruları değerlendiren Oğraş, "Bu yıl 180 bin başvuru oldu. Önceki yıllara göre kıyas yapılabilir ama bazı engeller oldu, tabi ki sonradan aşıldı. Dolayısıyla bu tür sıkıntılara binaen zaman zaman bu tür dalgalanmalar olabilir. Önemli olan Allah'ın rızasını gözetmek ve bunu sürekli hale getirebilmektir. Okulların, gözetmenlerin, katılımcıların sayılarının ötesinde bu işin istikameti, Allah rızası için yapılıyor olması… Vakfımızın çalışmalarının hedefinde bu yatıyor. Sosyal bir proje olması açısından çocuklarımızın, genç neslimizin böylesi bir sınav ve yarışmanın içerisinde fiili olarak bulunmaları, ıslah ve toplumun düzeltilmesi, peygamberimizin hayatının öğretilmesi ve yaşatılması açısından büyük bir değer ve kazanımdır." şeklinde konuştu.

Oğraş, "Siyer sınavı ile ilgili cevaplarımız, bu akşam Rehber TV de yayımlanacak. Ayriyeten Doğruhaber Gazetesinde de cevap anahtarları yayımlanacak. Sınav sonuçları daha önceki yıllarda da olduğu gibi herhangi bir engel çıkmazsa 10 veya 15 gün içerisinde açıklanır inşallah." dedi. (Ramazan Zeren, Hamza Adiyaman – İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir