• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Myanmar`da Sel, 85 Bin Kişiyi Evsiz Bıraktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Myanmar`ı birkaç haftadan beri etkisi altına alan şiddetli yağışların yol açtığı seller nedeniyle 85 bin kişi tahliye edilirken, yüzlerce bin hektarlık çeltik tarlası sular altında kaldı.
 
Ülkede son yıllarda meydana gelen en büyük sel felaketinden, tarlaları sular altında kalan 200 bin kadar kişinin etkilendiği ancak şu ana kadar can kaybı yaşanmadığı bildirildi.
 
Yerel basında yer alan haberlere göre, şiddetli yağış ve seller sonucu köprüler, evler ve demiryollarında hasar meydana geldi.
 
Myanmar`daki acil durum müdahale ekibinden Soe Tun, özellikle ülkenin güney delta bölgesinde su baskınlarına neden olan yağışlar nedeniyle bölgedeki 70 bin kişinin tahliye edilerek, okullar ve manastırlardan oluşturulmuş 219 acil yardım merkezine nakledildiğini söyledi.
 
Diğer bölgelerden de 15 bin kişinin tahliye edildiğini belirten Tun, sular altında kalan çeltik tarlası alanının 240 bin hektarı aştığını kaydetti.
 
Muson yağmurları nedeniyle bölgede her yıl seller meydana geldiğini anlatan Tun, bu sene bölgeyi etkileyen yağışın, 2004`ten beri bölgede kaydedilen en büyük yağış miktarı olduğunu bildirdi.
 
Tun, sellerin yaşandığı yerlerde evlerini terk etmeyen bazı kişilerin, oturdukları binaların üst katlarına çıktıklarını belirtti.
 
Myanmar`daki delta bölgesini 2008 yılında etkisi altına alan Nergis kasırgası sonucu 130 bin kişi hayatını kaybetmiş, 800 bin ev ve bina yok olmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir