• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
Üniversite Öğrencileriyle Tanışma Gecesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Geceye; İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Abdurahman Uçak, Memur-Sen Başkanı M. Şafii Özperk, Batman Belediyesi Başkanvekili Serhat Temel, Mazlum-Der Başkanı Murat Çiçek, Batman Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argünağa, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Gece, derneğin tanıtım videosunun izlenmesiyle başladı. Ardından Baka-Der`de kalan Ete Ekmen ve Serkan Toplak adlı öğrenciler derneğin faaliyetlerinden memnun oldukların söylediler.

Öğrencilerden sonra söz alan Batman Belediye Başkanvekili Serhat Temel, \"İstanbul gibi büyük şehirlerde birçok problem yaşandığını biliyoruz. İstanbul`da okuyan Batmanlı öğrencilerin bir takım barınma sorunlarının olduğundan ve bizde elimizden geldiği kadarıyla destek olmaya çalışıyoruz. Baka-Der çalışmalarını şahsım ve Batman Belediyesi adına destekliyorum. Bundan sonrada yapılmış ve yapılacak projelerin arkasındayım imkânlarımız nispetinde Batmanlı yöneticilerimiz İstanbul gibi yerlerde okuyan Öğrencilerimiz az sıkıntıyla tekrar memleketlerine dönmeleri için biz elimizden geleni yapacağız. Gerekli çalışmalarda ortak olacağız\" dedi.

Gecenin anlam ve önemini anlatan Baka-Der Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Tunç, \"Bu gece daha çok derneğin tanıtımı üzerine gerçekleşecek. İstanbul gibi bir yerde öğrencilerin konaklamak için inanılmaz derecede bir sıkıntı var. Bu sene birçok üniversitenin açılmasıyla ve İstanbul`daki Atatürk Öğrenci Yurdu tadilat nedeniyle açık olmadığından maalesef öğrencilerde parasal konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Bizde dernek olarak öğrencilerimizin bu sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz\" dedi.

Öncelikli şartlarını anlatan Tunç, \"Biz ne içere nede dışarıda içkiyi kabul etmiyoruz. Siyaseti hiçbir şekilde müsamaha göstermiyoruz. Birde öğrenci namaz kılıyor mu, kılmıyor mu? Sigara içiyor mu, içmiyor mu? Onların bilecekleri şeylerdir\" dedi.


İLKHA muhabirinin \"öğrenci evleriniz karma mı olacak? şeklindeki soruya cevap veren Tunç, \"Tabii ki böyle bir şeyin olması mümkün değil. Başta da belirttiğim gibi Batman`ın kültürü ve inancı var. Bayan öğrencilerin kalmak istedikleri takdirde ayrı evlerde kaç ev ihtiyaçları varsa kızlara göre acarız. Karma meselesi söz konusu olamaz\" dedi.


Son olarak öğrencilerin kaynaşması için kokteyl verildi. (Mehmet Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir