• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Dolmuşçularla Mahalleli Birbirine Girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Edinilen bilgiye göre, Olay, akşam saatlerinde merkez Yüreğir İlçesi 19 Mayıs Mahallesi Çukurova Caddesi`nde meydana geldi.

Anadolu dolmuşu hattında çalışan bir şoförün Urfa Araplarının yoğun olarak yaşadığı bölgeden aşırı hız yaparak geçmesinden sonra, mahalleli ile dolmuş şoförü arasında çıkan sözlü tartışmayla başladı.

Dolmuş şoförü daha sonra Anadolu hattında çalışan diğer arkadaşlarıyla birlikte ellerinde silahlar ve kesici aletlerle mahalleyi bastı. Mahalleli de Kürtler mahalleyi bastı diyerek yapılan baskına karşılık vererek şoför ve arkadaşlarını mahalleden dışarı çıkardı.

Öfkeli mahalleli Çukurova Caddesi üzerinde bulunan Kürt vatandaşlara ait olduğu belirtilen dükkânlara zarar verdi. Cadde sonunda örgütlenen Kürt vatandaşlar da yaklaşık 200 kişilik bir grupla ellerinde silah ve kesici aletlerle tekrar Urfa Araplarının yoğun olarak yaşadığı mahalleye saldırdı. Saldırıda birçok kişinin yaralandığı belirtilirken, tüm bu olanlar yaşanırken Çukurova Caddesinin hemen başında bulunan Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğüne Bağlı Köprübaşı Karakolundaki polislerin herhangi bir müdahalede bulunmaması tepkilere neden oldu.

Olayların saat 23.30`u gösterirken hala devam ettiğini belirten vatandaşlar, 19 Mayıs Mahallesindeki vatandaşların Çukurova Caddesine çıktıkları ve evlerine girmediklerini kaydettiler. (Mustafa Çiçek-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir