• DOLAR 34.187
  • EURO 37.056
  • ALTIN 2960.497
  • ...
Cuma Hutbesinde Kardeşlik Konusu İşlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Ramazan Bayramından sonra kılınan ilk Cuma Namazı hutbesinde kardeşlik konusu işlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı`nın Cuma Namazında okunmak üzere hazırladığı hutbede, son günlerde dünya genelinde ve ülkemizde şer güçler tarafından oluşturulmaya çalışılan kaos ortamı nedeniyle camileri dolduran milyonlarca Müslüman`a, içeriği ayetler ve hadislerle desteklenerek hazırlanan ve bu ortamda birbirimizi sevmenin ve kardeşlik bağını kuvvetlendirmemizin ne kadar önemli olduğuna vurgu yapıldı.

 

Cuma hutbesinde minbere çıkan imamlar, \"Dinimizde insan kutsal ve değerlidir. Dinin değer verdiği insanlarında birbirlerini sevmeleri ve kardeş olmaları gerekir. Aynı dine inanan Müslümanlarda ise bu kardeşlik bağı daha kuvvetli olmalı. Peygamberler nübüvvet dönemleri boyunca hep bu bağı tesis etmek için çalışmışlardır. Peygamber efendimiz, `Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz! Müslüman Müslüman`ın kardeşidir ve böylece bütün Müslümanlar kardeştirler. Bir Müslüman`a kardeşinin kanı da, malı da helal olmaz. Fakat malını gönül hoşluğu ile vermişse o başkadır. Müslümanlar kardeştir, Müslüman Müslüman`a zulüm etmez, kişiye Müslüman kardeşini küçük görmesi günah olarak yeter` buyurarak kardeşlik mefhumunun ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştır.\"

 

Adana`da hava sıcaklığı çok yüksek olmasına rağmen, camilerde yer bulamayan bazı vatandaşların güneşin kavurucu sıcağı altında Cuma Namazını eda ettikleri gözlendi. (Mustafa Çiçek - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir