• DOLAR 34.276
  • EURO 37.3
  • ALTIN 2992.626
  • ...
Otobüs Firmalarının Namaz Molası Vermemesine Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Şehirlerarası sefer yapan firmalara bağlı otobüslerin, yolculuk sırasında "Namaz molası" vermemesi vakit namazlarını kılmak isteyen vatandaşları mağdur ediyor. Özellikle sabah namazı için mola verilmediğini belirten yolcular, firmaların mütedeyyin insanları da düşünmesi gerektiğine dikkat çekti.
 
Son olarak yaşadığı mağduriyeti İlke Haber Ajansı`na anlatan Sabahattin Tan, seyahat için bindiği otobüslerde sürekli otobüs personeli ile namaz sorunu yaşadığını söyledi.
 
"Firmamızın Mola Saatleri Dışında Sadece Namaz İçin Durması Yasaktır"
Bursa`dan Mersin`e akraba ziyaretine gelmek için bindiği otobüste yine namaz molası için şoför ile tartıştığını söyleyen Sabahattin Tan, başından geçenleri şu şekilde aktardı: "Bursa`dan Mersin`e gelmek için Mersin Villa adlı firmadan bilet kestirdim. Kendilerine sabah namazı için otobüsün durup durmadığını sorduğumda bana `normalde durulmuyor, ama isteyen olursa duruyor` denildikten sonra ben de biletimi kestim. 19.08.2012 tarihinde saat 18.00`da 33 APJ 32 plakalı otobüse bindim. Otobüs normalde 1,5-2 saatte bir mola veriyordu. Ama Sabah namazı vakti girdiğinde durmadığını gördüğümde ben de şoförden namazımı kılmak için durmasını rica ettim. Şoför, firmanın mola saatleri dışında hiçbir şekilde durmayacağını söylemesi üzerine, ben de, kendisine, bilet kestiğimde görevli bana istersen dururlar diye söylediğini belirttiğimde, şoför bu kez hiddetli bir şekilde bana `yerine geç fazla konuşma, duramam` dediğinde ben de karşı çıkarak durması gerektiğini söyledim."
 
"Git İstediğin Yere İstediğin Kişiye Şikayet Et"
Yaşadığı mağduriyeti anlatan Sabahattin Tan; "Otobüs şoförünün durma gibi bir tavrının olmadığını görünce şikayet için kendisinden adını sorduğumda, `adımı filan boş ver, git istediğin yere istediğin kişiye şikayet et` dedi. Ben de kendisini basına vereceğimi söylemem üzerine, yolcuların hepsinin rızası olmadan duramayacağını söylemesi üzerine, ben de bu kez yolculara dönerek, `ben sabah namazımı kılmak istiyorum, aracın durması sizleri rahatsız eder mi!` diye sorduğumda kimseden olumsuz tepki almadım. Kimsenin olumsuz tepki göstermemesi üzerine, namaz vaktinin çıkmasına 10 dakika kala bir tesiste durup namazımı eda ettikten sonra tekrar yolculuğumuza devam etti. Yolculuklarımın çoğunda sabah namazı kılmak isteğimde sorun çıkıyor. Şoför durmak istemiyor. Molalar Öğle ve akşam yemeğine göre ayarlandığından ve sabah vaktinde herkes yattığından sabah namazında durmak istemiyorlar. Otobüs firmalarının buna bir çözüm getirmeleri gerekiyor." dedi.
 
"Yolcuların Sıkça Talep Etmeleri Gerekiyor"
Daha önce de yaşanan bu tür sıkıntıların neden kaynaklandığını araştırmak için görüşlerini aldığımız bazı otobüs firmalarının görevlileri şunları söylediler: "Bu sorunu çözmenin tek yolu, yolcu kendini namaz vaktine ve namaz molası veren firmaya göre ayarlayacak. Bu talep olmadığından 46 yolculu otobüs 1 yolcusunun namaz vaktindeki bu talebini kabul etmiyor. Şoför kendisi namaz kılsa bile duramıyor. Eğer tek o 1 yolcu için dursa, diğer yolcular şikâyette bulunsa şoför işinden olur. Yolcuların bunu sıkça talep etmesi gerekiyor. Yoksa bu sorun devam eder. Yolcular binecekleri otobüs firmalarının mola saatlerini önceden bilmesi gerekiyor." diye konuştular.
 
Yaşanan bu olay üzerine görüştüğümüz Mersin Villa firmasının Mersin Şube yetkilileri, firma olarak, mola saatleri dışında sadece namaz için durmadıklarını söylemeleri üzerine, bunun keyfi bir durum olduğunu, bu kararın inanca ve tüketici haklarına aykırı olduğunu belirtmemiz üzerine, kendilerinin firma olarak bu kararı Ulaştırma Bakanlığından aldıklarını söylediler. Bizler de firma sahibi ile görüşmek istediğimiz belirtince görevliler bize firmanın ulaşım adreslerini verdiler.
 
Yerleşim adresinin Mardin`de olduğunu öğrendiğimiz, firma merkezi ile telefon ile görüşmeye çalıştıysak da, telefonlarımız karşılıksız kaldı. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir