• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Tanış: `Görevimin Başındayım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - 54 gün önce evine doğru giderken PKK tarafından kaçırılan ve dün öğle saatlerinde serbest bırakılan Gürpınar İlçe Başkanı Hayrullah Tanış köyünde yaptığı ilk basın açıklamasında görevinin başında olduğunu belirterek bundan sonrası için aile ve aşiretinin görüşlerinin önemli olacağını belirtti.

 

Kaçırıldığı 2 Temmuz`dan bu yana dün ve bugün basını takip edebildiğini ve basının bu olaya duyarlı davrandıklarını belirterek, Bu sürece katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

 

"Bu Gün Siyasetçilerin Siyaset Özgürlükleri Ellerinden Alınıyor"
Bu gün siyasetçilerin siyaset özgürlüklerinin ellerinden alındığını ifade eden Tanış, "Siyasetçiler bu bölgede ve ülkemizde halkın tabandan taleplerini ve sorunlarını yukarıya taşıyan insanlardır. Siz bunları susturursanız geriye konuşacak kimse kalmaz. Bu nedenle STK`lara çok iş düşüyor. Buradan çağrıda bulunuyorum sadece Van`daki STK`lar değil Türkiye genelindeki büyük STK`lar da bu işin içine katıyorum olayın ciddiyetini anlasınlar. Bu ciddiyeti gerekli mecralara taşısınlar çağrım budur. Çağrımı yeniliyorum STK`lar ticari kuruluşlar değil tüm kesimlerin seslerini duyurabilmeleri gerekiyor." diye konuştu.

 

"Şuan Görevimin Başındayım Yani AKP Gürpınar İlçe Başkanıyım"
Neden kaçırıldığı yönünde ki soruya ise "AKP`li olmam bunun için yeterlidir" diye karşılık veren Tanış, AK partide devam edip etmeyeceği yönündeki soruya ise "Şuan görevimin başındayım böyle bir şey söz konusu değil. Ama 60 güne yakın ailem ve aşiretim büyük sıkıntılar yaşadı. Biz Şemsiki aşireti olarak bireysel kararlar almıyoruz. Bundan sonraki süreç için aşiretimin büyükleri var ailem var ve az önce benimle kucaklaşan annem var. Bunların görüşleri tabi ki benim için önemli olacaktır. Şuan görevimin başındayım yani AKP Gürpınar İlçe başkanıyım" dedi.

 

Ayrıca AKP`nin bu süreçteki tavrına yönelik bir soruya ise "Bu süreçte gündemi takip edemedim kendileriyle henüz görüşmedim bu süreçte bunları görüşeceğiz." diye cevap verdi. (Murat Dalgın, Erkan Yürek - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir